Ewangeliczne błogosławieństwa to zasady życia obowiązujące każdego chrześcijanina. Wygłoszone przez Chrystusa podczas Kazania na Górze (por. Mt 5, 3-11), są zaproszeniem do aktywnego osiągania nieprzemijającego więcej...
i ja teraz staję
i filmu też nie nakręcą
bo przecie bywają miłości
sławniejsze niż zwykła
kropelka więcej...
Kiedy Hank otworzył oczy w pustej przestrzeni jego czaszki rozprzestrzenił się niewyobrażalny ból. Przez chwilę myślał, że po jego głowie przebiega stado dzikich antylop zmierzających do ostatniego wodopoju. Były spragnione. Tak samo jak on wczorajszej nocy.
  więcej...
O tym, jak wiele w życiu zależy od nas, o tym, że "młodzi" i "starzy" nie żyją w odseparowanych gettach, o przewrotności losu i przewrotności dobra opowiada Jolanta Kwiatkowska, autorka powieści więcej...
Wydawnictwo: Fabryka Słów Data wydania: 2007 Kategoria: Literatura piękna ISBN: 978-83-60505-50-2 Ilość stron: 320 Cena : 35.99 zł Dodał:Wojciech Polak
SPRZEDAŻ OD 06.04.2007 Drugie, poprawione wydanie pierwszego tomu trylogii o "Aniołkach Andy`ego" (mamy nadzieję, że autor wybaczy poufałość). "Kuzynki" zaistniały najpierw jako opowiadanie, nominowane zresztą w roku 2002 do nagrody im. Janusza Zajdla. Kim są? Katarzyna Kruszewska, spec od informatyki i 20-letnia agentka CBŚ, zainspirowana rodzinną legendą o nieśmiertelnej kuzynce, rzuca się w wir poszukiwań Stanisławy. Odnajduje ją w Krakowie, gdzie Stanisława objawia się celem przedłużenia swego życia...kolejną dawką tynktury. Czytelnik śledzi narodziny przyjaźni i poznaje sekret wiecznego życia tym lepiej, że wkrótce duet zmienia się w tercet. Kuzynki zyskują potężną sojuszniczkę - uratowaną przez polskich żołnierzy serbską księżniczkę, Monikę Stiepankovic. "Kuzynki" to produkt wolny od Wędrowycza, ale - jak widać - nie pozbawiony spraw nie z tej Ziemi. Także przyziemnych smaczków, np. wskazówek jak wyprodukować domowe piwo. Smacznego!
kkiinnaa
Okłądka jakoś mnie nie rpzyciągała, ale opis był powiedzmy ciekawy... Jakoś specjalnie wyrobionego zdania nie posiadam, musze to chyba jeszcze raz przeczytać
2010-02-23 17:57:34
granat86
Dobra książka,lekka i przyjemna. Pilipiuk udowodnił że potrafi pisać świetne książki wolne od Wędrowycza.