Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

Ocena: 0 (0 głosów)
Jest to nowoczesny, przejrzysty podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.

Informacje dodatkowe o Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Data wydania: b.d
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN: 978-83-200-3603-9
Liczba stron: 468

więcej

Kup książkę Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu - opinie o książce

Inne książki autora
Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu
Gertig Henryk, Przysławski Juliusz0
Okładka ksiązki - Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Paderborn
Remigiusz Mróz
Paderborn
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Kolekcjoner
Daniel Silva
Kolekcjoner
Miłość szyta na miarę
Paulina Wiśniewska
Miłość szyta na miarę
Między nami jest Śmierć
Patryk Żelazny
Między nami jest Śmierć
Zagraj ze mną miłość
Robert D. Fijałkowski ;
Zagraj ze mną miłość
Ktoś tak blisko
Wojciech Wolnicki (W. & W. Gregory)
Ktoś tak blisko
Róża Napoleona
Jacobine van den Hoek
Róża Napoleona
Serce nie siwieje
Hanna Bilińska-Stecyszyn ;
Serce nie siwieje
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy