Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła

Ocena: 5 (1 głosów)
"Uwiecznij swoje osiągnięcia kulinarne!

Gdy otworzysz jakąkolwiek książkę kucharską, natkniesz się na atrakcyjne zdjęcia gotowych posiłków. Z pewnością ich autorzy muszą mieć silną wolę, skoro nie pałaszują fotografowanego przedmiotu, zanim nie skończą sesji. Ale silna wola nie wystarczy, żeby zrobić dobre zdjęcie. Co jeszcze jest potrzebne do osiągnięcia rewelacyjnego efektu?

W tej książce znajdziesz bogate menu najlepszych porad, dzięki którym osiągniesz swój cel. Wybierzesz odpowiedni sprzęt, oświetlenie oraz rekwizyty. Ponadto zapoznasz się z możliwościami programu Adobe Photoshop w zakresie obróbki zdjęć oraz technikami maskowania niedoskonałości przygotowanych posiłków. Ta książka jest idealną pozycją dla Ciebie, niezależnie od tego, czy potrzebujesz zdjęć do swojego bloga kulinarnego, czy też chcesz pochwalić się własnymi osiągnięciami przed znajomymi na Facebooku. Jedno jest pewne - jeśli zastosujesz się do porad z tej książki, Twoje zdjęcia sprawią, że wszystkim przyjaciołom ślinka pocieknie wprost na klawiaturę!

Wszystko, co musisz wiedzieć na temat fotografowania żywności: Wybierz odpowiedni sprzęt Oświetl odpowiednio fotografowany posiłek Stylizuj przygotowane potrawy Korzystaj z rekwizytów Ulepsz zdjęcia w Photoshopie Pamiętaj o jednej zasadzie - najpierw zdjęcia, potem uczta!"

Informacje dodatkowe o Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2012-07-30
Kategoria: Fotografia
ISBN: 978-83-246-3859-8
Liczba stron: 288

więcej

Kup książkę Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła - opinie o książce

Avatar użytkownika - kalola
kalola
Przeczytane:2013-09-11, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,
Bardzo dobry podręcznik dla początkującego fotografa. Autorka, w prosty sposób tłumaczy takie pojęcia jak - przysłona, czas naświetlania, oświetlenie , podstawowe narzędzie fotografa (blenda, lampa błyskowa, statyw). Opisuje krok po kroku, jak edytować i poprawiać swoje zdjęcia, jakie triki stosować aby potrawy, które fotografujemy były apetyczne i kusiły obrazem.
Link do opinii
Recenzje miesiąca
Paderborn
Remigiusz Mróz
Paderborn
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Między nami jest Śmierć
Patryk Żelazny
Między nami jest Śmierć
Zagraj ze mną miłość
Robert D. Fijałkowski ;
Zagraj ze mną miłość
Ktoś tak blisko
Wojciech Wolnicki (W. & W. Gregory)
Ktoś tak blisko
Serce nie siwieje
Hanna Bilińska-Stecyszyn ;
Serce nie siwieje
The Paper Dolls
Natalia Grzegrzółka
The Paper Dolls
Olga
Ewa Hansen ;
Olga
Zranione serca
Urszula Gajdowska
Zranione serca
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy