Zamieszczone w książce opracowania ponad dwudziestu autorów, profesorów socjologii z kilkunastu uniwersytetów i instytutów naukowych, są próbą odpowiedzi na tytułowe pytanie Czy Polska jest jedna? Jak się okazuje...czytaj dalej
Książka zawiera ponad 1000 sprawdzonych przepisów na smakowite dania najlepszej polskiej kuchni. Pełna gama potraw: przekąski, sałatki i sałaty, zupy, dania główne, desery, napoje, potrawy świąteczne. Dania...czytaj dalej
Książka ta to istna skarbnica przepisów na dania z dawien dawna obecne na polskich stołach oraz receptur na potrawy dopiero zdobywające serca Polaków. Niezwykłość tej publikacji polega jednak nie na prezentowanych...czytaj dalej
"(Współczesnych) Polaków portret kulinarny.Polaków garnek własnyZ chochlą i z fantazjąPamiętajmy, że gotowanie powinno być przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem Małgorzata Caprari.Czym by tu dziś uraczyć...czytaj dalej
Ponad 1000 oryginalnych przepisów, przystępnie podany sposób wykonania, tradycyjne polskie ciasta i ciasteczka, dania z kuchni staropolskiej. "Kuchnia polska" to również tradycyjne potrawy na Święta...czytaj dalej
Znakomita, bogato ilustrowana książka kucharska. Zawiera przepisy zarówno na tradycyjne potrawy bożonarodzeniowe i wielkanocne, jak i na codzienne potrawy przyrządzane przez nasze babcie i mamy. Przejrzyste...czytaj dalej
Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest niespodzianek. Bogactwa i różnorodności polskiej kuchni doświadczymy...czytaj dalej
Książka zawiera ponad 1000 sprawdzonych przepisów na potrawy królujące na polskich stołach od lat, czy nawet wieków, oraz takie, które pojawiły się stosunkowo niedawno. Pełna gama potraw: przekąski, sałatki...czytaj dalej
100 kultowych przepisów kuchni polskiej Jest to najnowsza książka kucharska przedstawiająca 100 ,,kultowych" przepisów na potrawy, bez których nie wyobrażamy sobie dzieciństwa, rodzinnych...czytaj dalej
Pierogi, kasze, kluski, gołąbki, bigos, śledzie, kotlety schabowe czy mielone. Żurek, kapuśniak, krupnik, barszcz czerwony, rosół, zupa pomidorowa, ogórkowa, grzybowa, chłodnik. Pikle, grzyby marynowane...czytaj dalej