Ksi±¿ka kucharska dla mi³o¶ników podró¿y i smakoszy. W³ochy tematem kulinarnych odkryæ! W³ochy odzwierciedlaj± nasz± têsknotê za s³oñcem, powietrzem i b³êkitem morza w sposób tak sugestywny jak chyba ¿aden inny kraj. Przywo³uj± impresje zwi±zane z kuchni± ¶ródziemnomorsk±, jej prostym jedzeniem spo¿ywanym na tarasie pod go³ym niebem, paruj±cymi makaronami, zapachem ¶wie¿o startego parmezanu i wybornym winem. 230 s³ynnych, znanych i tych ca³kiem nowych przepisów ze wszystkich kulinarnych regionów, od po³udniowego Tyrolu po Sycyliê: od antipasti po dolci; ka¿da prowincja prezentuje swoje wyj±tkowe i smakowite dania. Przyrz±dzenie ich jest bardzo proste i nie wymaga specjalnej wiedzy, a wszystkie niespotykane u nas sk³adniki mo¿na z powodzeniem zast±piæ krajowymi wyrobami. Znajdziemy tu fantastyczne kolorowe zdjêcia, obrazki z podró¿y, cenne wiadomo¶ci na temat krajobrazu, kultury, mieszkañców, tradycji, ¶wi±t i win, typowych w³oskich produktów i specjalno¶ci ciesz±cych siê ¶wiatow± s³aw±. Jest to ksi±¿ka dla mi³o¶ników sztuki kulinarnej, smakoszy, g³odnych wiedzy i spragnionych podró¿y.
Informacje dodatkowe o Kuchnia w³oska:
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
9788374953450
Liczba stron: 280
Sprawdzam ceny dla ciebie ...