Okładka - Kufer niezapominajek

Ocena ( 1 osoba )
6.0
Wydawnictwo: Goneta.net
Data wydania: 2011-12-27
Kategoria: dla dzieci i młodzieży
ISBN: 978-83-62041-51-0
Ilość stron: 103
Cena :
Dodał/a:AnetaG
wrzuć na facebook
Historia piętnastoletniej dziewczyny o imieniu Camille (nazywanej też Kamilą). Powieść zaczyna się od wyjazdu Kamili wraz z rodziną i dziadkami nad morze. Dziewczyna ma nadzieję odkryć jakiś „skarb”, skrywaną tajemnicę, rozwiązać zagadkę, niekoniecznie dotyczącą jej samej. W trakcie pobytu nad morzem poznaje hrabinę Elzę Rosenhofmeier, która nie jest postacią realną. Odegra ona istotną rolę w odkrywaniu przez Kamilę tajemniczego skarbu. Niespodziewanie podczas powrotu z wakacji główna bohaterka uczestniczy w wypadku, w którym giną jej rodzice i dziadek. Od tej pory spotyka na swojej drodze ludzi, którzy pomagają jej w rozwikłaniu zagadki życia. Wśród nich pojawia się też pan Marcel. Kamila dowiaduje się, czym jest „Lumen”, poznaje przesłanie, którym chciała się z nią podzielić jej mama. Podczas pobytu we Francji babcia podarowuje Kamili kufer, który należał niegdyś do matki dziewczyny. Kufer ma dać Camille odpowiedzi na nurtujące ją pytania i pomóc w rozwikłaniu tajemnicy... Książka przeznaczona dla dzieci i młodzieży w wieku 13-16 lat.
U wydawcy
Czytay.pl
Ocena 1 2 3 4 5 6
Dodaj do biblioteczki
Komentarz
kotkabehemotka Linia koment To musi być porywająca lektura,nie tylko dla takich rozmarzonych nastolatek,jak moja córka ;)
2012-02-10 12:56:26
Złość
Grzech ojca
Ostatnie spotkanie w Paryżu
Granice na Facebooku
Linki reklamowe:
prawnik kraków   apteka internetowa   restauracja Kraków   podręczniki szkolne   biuro nieruchomości Kraków   Tanie ciuchy   Pozycjonowanie stron Kraków | osób online: