Okładka książki - Mali Szefowie Kuchni

Mali Szefowie Kuchni

Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: 2015-11-18
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788379450756
Liczba stron: 240
Dodał/a książkę: elibri

Ocena: 0 (0 głosów)

Mali szefowie kuchni to książka zawierająca ponad 50 przepisów specjalnie przygotowanych i skierowanych do młodych ludzi, którzy odkryli w sobie chęć do gotowania i poznawania trudnej sztuki kulinarnej. Wybrane przepisy mają inspirować, budzić zainteresowanie adeptów sztuki kulinarnej do poszukiwania nowych smaków i tworzenia autorskich przepisów.

Książka została wzbogacona o innowacyjne rozwiązanie na rynku wydawniczym - aplikację TAP2C. Dzięki niej Czytelnicy mogą skorzystać z dodatkowych treści multimedialnych.

Kup książkę

przesuń

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Polecana recenzja

Avatar użytkownika - catarina78
catarina78
Przeczytane:2016-03-15, Przeczytałam,
Miętus w tempurze z ciecierzycą i groszkiem, Yorshire pudding z wołowiną i kurkami, panna cotta limonkowo-kokosowa, pulpety wieprzowe nadziewane morelami, consomme z kurczaka, krem z dyni i batata z mortadelą, bliny z krewetkami curry i bananem... Dla miłośników kulinarnych programów telewizyjnych nazwy tych potraw z pewnością brzmią znajomo. Dla pozostałych – już mniej.   Autorem książki jest Joseph Seeletso, zdobywca tytułu Profesjonalny Szef Kuchni gastronomicznej uczelni Westminster Kingsway College (brzmi dumnie, prawda?), do tego egzotyczny obcokrajowiec z Botswany, który wziął pod swoje skrzydła grupkę młodocianych kucharzy z Polski. Książka jest relacją z wycieczki do Londynu, gdzie dzieciaki pod okiem fachowca mogły zwiedzić jego dawną uczelnię, kilka restauracji i poznać historię znanych kucharzy. Zatem – trzy zdania tekstu, trzy strony zdjęć. Kolejna część to ta zasadnicza, a więc – wymyślne przepisy, raczej nie do wykonania w domu - chyba, że ktoś ma ambicje na zostanie ekskluzywnym szefem kuchni, gotującym za gigantyczne pieniądze dla gwiazd. Cóż, tacy też są potrzebni, więc warto wykształcić kolejne pokolenie mistrzów.   Ze zdjęć uśmiechają się elegancko ubrani adepci sztuki kulinarnej, pokazani w ekskluzywnych wnętrzach restauracji, posługujący się srebrną zastawą i kosztujący egzotycznych przysmaków. Taki rodzinny album z fotografiami z wycieczki ...
(czytaj dalej)
Inne książki autora
Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk
Joseph Seeletso0
Okładka ksiązki - Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk

Joseph ,,Józek" Seeletso - Botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster...

Reklamy