Okładka - Profesor Wilczur

Czyta: Antoni Rot
Cena : 24,80 zł
Dodał/a:Magdalena Galiczek
wrzuć na facebook
„Są trzy rzeczy wieczne: wieczne pióro, wieczna miłość i wieczna ondulacja. Najtrwalsze z tego wszystkiego jest wieczne pióro.” Słowa te są dewizą twórczości Tadeusza Dołęgi- Mostowicza. Kto z nas nie pamięta „Znachora”? Kontynuacją dalszych losy głównego bohatera jest sensacyjno- obyczajowa powieść „ Profesor Wilczur”. Mostowicz łączy wątki sensacyjno – obyczajowe z elementami melodramatycznymi. Świetnie zbudowane postacie, barwna fabuła i to, co lubimy wszyscy: dobro tryumfuje, a człowiekowi przywrócona jest jego godność. Międzywojenna Polska dzięki aktorskiej interpretacji Antoniego Rota jawi się tu wyraziście i prawdziwie, a charakter każdego z bohaterów ciekawie i intrygująco. Tadeusz Dołęga- Mostowicz (ur.10 sierpnia 1898 w Okuniewie na Witebszczyźnie, zginął 20 września 1939 w miejscowości Kuty na Pokuciu) – polski pisarz, scenarzysta. Autor kilkunastu powieści, m.in. „Ostatnia brygada”, „ Kariera Nikodema Dyzmy”, „ Drugie życie doktora Murka”, „ Znachor”, „ Profesor Wilczur”, Pamiętnik pani Hanki”. Niezwykła popularność pisarza wynikała z atrakcyjności fabuły, pełnej sensacyjnych powikłań, połączonych z krytyką ówczesnej rzeczywistości.
U wydawcy
Złość
Grzech ojca
Granice na Facebooku
Linki reklamowe:
prawnik kraków   apteka internetowa   restauracja Kraków   podręczniki szkolne   biuro nieruchomości Kraków   Tanie ciuchy   Pozycjonowanie stron Kraków | osób online: