Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy

Ocena: 0 (0 głosów)
Ekstruzja zdobywa coraz większą popularność w światowym przetwór­stwie rolno-spożywczym, zwłaszcza wśród producentów żywności i pasz. W tym podręczniku pragniemy przybliżyć Czytelnikom tajniki tej stosunko­wo nowej dziedziny produkcji, ze szczególnym uwzględnieniem aspektów praktycznych, to jest procesów technologicznych związanych z produkcją różnorodnych ekstrudatów oraz maszyn i urządzeń niezbędnych do ich wy­twarzania. Przedstawiamy też Państwu uwagi i zalecenia o charakterze czy­sto eksploatacyjnym. Lektura książki pozwoli, naszym zdaniem, nie tylko na poznanie zawiłości inżynieryjno-technologicznych produkcji wyrobów eks-trudowanych, ale także ułatwi producentom podjęcie decyzji o ewentualnym wdrożeniu tej techniki w swoich zakładach przetwórczych.Główny autor podręcznika, prof. dr hab. Leszek Mościcki, jest jednym z czołowych propagatorów i pionierów wprowadzania techniki ekstruzji w Polsce. Prof. Leszek Mościcki jest kierownikiem Katedry Inżynierii Pro­cesowej Akademii Rolniczej w Lublinie, która należy do najlepiej wyposa­żonych w Polsce placówek naukowych zajmujących się badaniami z zakre­su baro-termicznej obróbki surowców roślinnych na cele spożywcze i paszo­we. Tekst tej publikacji prof. Leszek Mościcki opracował przy pomocy swo­ich najbliższych współpracowników: dr. Marcina Mitrusa i dr inż. Agniesz­ki Wójtowicz, których wkład merytoryczny zagwarantował utrzymanie wy­sokiego poziomu przekazywanej wiedzy.Podręcznik przeznaczony jest dla pracowników naukowych, studentów, kadry inżynieryjno-technicznej oraz technologów studiujących lub zajmu­jących się w swej pracy zawodowej zagadnieniami z zakresu inżynierii rol­niczej, technologii żywności, inżynierii procesowej oraz dyscyplin pokrew­nych. Jesteśmy przekonani, że podręcznik spotka się także z zainteresowa­niem producentów żywności i pasz oraz reprezentantów różnych gałęzi prze­mysłu przetwórczego, korzystających z komponentów i półproduktów sekto­ra rolno-spożywczego

Informacje dodatkowe o Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy:

Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 9788309010272
Liczba stron: 222

więcej

Kup książkę Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczy - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Paderborn
Remigiusz Mróz
Paderborn
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Kolekcjoner
Daniel Silva
Kolekcjoner
Między nami jest Śmierć
Patryk Żelazny
Między nami jest Śmierć
Miłość szyta na miarę
Paulina Wiśniewska
Miłość szyta na miarę
Zagraj ze mną miłość
Robert D. Fijałkowski ;
Zagraj ze mną miłość
Ktoś tak blisko
Wojciech Wolnicki (W. & W. Gregory)
Ktoś tak blisko
Róża Napoleona
Jacobine van den Hoek
Róża Napoleona
Serce nie siwieje
Hanna Bilińska-Stecyszyn ;
Serce nie siwieje
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy