Maggie Fortenberry jest wciąż jeszcze piękną byłą Miss Alabamy. Innym ludziom życie Maggie wydaje się wręcz idealne - jest miłą, czarującą i dobrze prosperującą agentką nieruchomości w Red Mountain.. Ona sama jednak wciąż sie zastanawia, dlaczego wylądowała w takiej sytuacji. Była przecież na najlepszej drodze do zdobycia tytułu Miss Ameryki i zrealizowania swych marzeń z dzieciństwa o życiu w pięknym i eleganckim domu w Red Mountain, wraz z uwielbianym mężem i dwójką lub piątką dzieci. Jednakże wydarzyło się coś niespodziewanego i wszystko sie zmieniło. Maggie skończyła z wyróżnieniem szkołę wdzięku, potrafi układać serwetki na co najmniej 48 różnych sposobów oraz wsiadać i wysiadać z samochodu z prawdziwą gracją, ale teraz nawet największy wdzięk nie może jej pomóc. Od kiedy wspaniała i energiczna założycielka agencji nieruchomości, Hazel Whisenknott zeszła z tego świata przed pięciu laty, interes systematycznie podupadał, Ale gdy sprawy zaczęły wyglądać beznadziejnie, Maggie wpadła na pomysł uratowania agencji. Przygotowując się do wprowadzenia w życie swego planu, Maggie otacza się pełnymi życia osobami. Brenda, jej najlepsza przyjaciółka i partnerka w agencji uważa, że życie Maggie jest łatwe i przyjemne. Szczupła Maggie nie musi sie martwić o figurę albo o Strażników Wagi, którzy mogą ja przyłapać w cukierni. Maggie w przeszłości spotkały rozdzierające serce tajemnicze wydarzenia, jednakże na skutek splotu nieoczekiwanych okoliczności, wkrótce przez przypadek odkrywa, że wszyscy, żywi i martwi, posiadają przynajmniej jeden sekret z przeszłości. Wciąż o tobie śnię to cudowna książka, na którą składają sie po równo czar Południa, tajemnicze morderstwo i idealna wręcz kombinacja komizmu i staroświeckiej mądrości, co może zaoferować jedynie Fannie Flag.