Okładka - Weronika postanawia umrzeć -edycja filmowa

Ilość stron: 213
Cena : 24,49 zł
Dodał/a:MagdaM
wrzuć na facebook
Umiera się na wiele sposobów: z miłości, z tęsknoty, z rozpaczy, ze zmęczenia, z nudów, ze strachu... Umiera się nie dlatego, by przestać żyć, lecz po to, by żyć inaczej. Kiedy świat zacieśnia się do rozmiarów pułapki, śmierć zdaje się być jedynym ratunkiem, ostatnią kartą, na którą stawia się własne życie. Weronika postanawia umrzeć bez wyraźnego powodu, bez żalu i bez patosu. Może dlatego, że gdy szukała łatwych rozwiązań, jej życie stało się mdłe, jak potrawa bez przypraw, pozbawione ziarna szaleństwa. A gdzie szukać szaleństwa, jeśli nie w domu wariatów, pośród tych, którzy obdarzeni nim zostali w nadmiarze? Weronika uczy się na nowo życia, poznaje siebie samą, zmartwychwstaje. Weronika chce żyć inaczej.
U wydawcy
Czytay.pl
Ocena 1 2 3 4 5 6
Dodaj do biblioteczki
Komentarz
a&nn Linia koment Ktoś powiedział mi, że Coelho jest kiepskim pisarzem. Szczerze? Nie uważam tak, mi się książka podoba i sposób w jaki jest napisana. Na filmie jeszcze nie byłam.
2009-11-14 13:38:00
maddziaa Linia koment Książka jak najbardziej mi się podobała. Jednak film już niekoniecznie, z lekka nudnawy mi się wydał i wogóle jakoś tak do mnie nie przemawiał. Książka natomiast godna polecenia.
2010-02-22 22:01:12
dona Linia koment Ciekawa książka o życiu, daje wiele do myślenia... Polecam
2011-05-16 17:51:31
Linia koment Mimo miłości osobistej do autora, film jest do kitu. W książce mam wyraz i okoliczność w filmie mam jedynie kiepski scenariusz.
2012-04-20 20:44:53
2012-04-20 20:45:07
Tomasz Ford. Bez powrotu
Złość
Grzech ojca
Granice na Facebooku
Linki reklamowe:
prawnik kraków   apteka internetowa   restauracja Kraków   podręczniki szkolne   biuro nieruchomości Kraków   Tanie ciuchy   Pozycjonowanie stron Kraków | osób online: