Okładka - Zaginiony symbol

Cena : 76,49 zł
Dodał/a:Sławomir Krempa
wrzuć na facebook
Recenzja - Zaginiony symbol

Co zaginęło, zostanie odnalezione… Waszyngton. Harvardzki specjalista od symboliki, Robert Langdon na prośbę swego przyjaciela i mentora, Petera Solomona, ma wygłosić wykład na Kapitolu. Kiedy dociera na miejsce, okazuje się, że ... na wieczór nie zaplanowano żadnego odczytu, a po chwili na środku rotundy odkryte zostaje makabryczne znalezisko, niepokojąco naznaczone pięcioma tajemniczymi symbolami. Jego przesłanie jest dla Langdona oczywiste – to zaproszenie do dawno zaginionego świata skrywającego ezoteryczną mądrość. Kiedy okazuje się, że Peter Solomon, filantrop i prominentny członek loży masońskiej, został porwany, Langdon wie, że istnieje tylko jeden sposób, by ocalić przyjaciela: przyjąć tajemnicze zaproszenie i udać się tam, gdzie zaprowadzą go zaszyfrowane wskazówki. A poprowadzą go podziemnymi korytarzami do tajemnych komnat i świątyń ukrytych pod jednym z najpotężniejszych miast świata. Skrywa ono prastare sekrety loży masońskiej i odkrycia, których wielu wolałoby nie ujawniać. Rozpoczyna się szalona wędrówka i wyścig z czasem, bo Langdon ma zaledwie kilka godzin na dotarcie do celu. W przeciwnym wypadku jego przyjaciel zginie. Zaginiony symbol to mistrzowsko skonstruowany thriller przesiąknięty historią, zagubiony w labiryncie symboli i enigmatycznych kodów. Pełen zagadek i trzymających w napięciu zwrotów akcji.

U wydawcy
Czytay.pl
Ocena 1 2 3 4 5 6
Dodaj do biblioteczki
Komentarz
kkiinnaa Linia koment Czytałam "tylko" Kod... muszę nadrobić zaległości. Mimo iż wiele osó posądza Browna o schematowość książek, to się je czyta bardzo przyjemnie..
2010-02-25 16:43:17
Beatricze Linia koment Doktor Langdon z atrakcyjną kobietą supergeniuszem nowoczesnych technologii odkrywa starożytne tajemnice ukryte w codzienności miasta. Przeszkadzają mu w tym przedstawiciele władz i zły nadczłowiek napędzany silny fizycznie i silny swoją wiarą.W sumie nie ma się do czego przyczepić.Wartka akcja, tajemnice masonów, super agencja zaangażowana w całą sprawę. Polecam jako czytadło na zimowy wieczór - choć bez nadmiernych oczekiwań.
2010-03-01 13:12:44
claracorelli Linia koment Jest genialna
2010-03-31 15:37:33
Boik Linia koment Czytałem kilka książek Dana Browna i muszę przyznać, że potrafi On stworzyć specyficzną atmosferę w swoich powieściach. Momentami czytelnik zapomina, że to tylko fikcja literacka i doszukuje się prawdy historycznej pomiędzy wierszami, autor świetnie o to potrafi zadbać. „The Lost Symbol” trzyma w napięciu i zaskakuje ciekawymi zwrotami akcji. Moim zdaniem, bardzo przyjemna lektura – polecam.
2010-05-08 14:17:40
ankaa Linia koment Czytałąm kilka książek Browna.Bardzo mi się podobają.Fajnie je się czyta
2010-05-10 14:40:41
rebellion Linia koment Mam, jeszcze nie czytałam, bo czytam teraz inną książkę. Ale już nie mogę się doczekac. Uwielbiam książki tego pisarza.
2010-06-03 11:03:25
yerba Linia koment Kupiłem, przeczytałem i napiszę że książka wciąga. Ciągle mnie zaskakuje styl pisania Browna, jest świeży,a wszystkie historie są opisane z prawdziwymi detalami.
2010-07-09 21:00:06
gosiaczeq Linia koment Jak dla mnie najsłabsza książka z serii o Langdonie. Wciągać - wciągnie w pewnym stopniu, ale czytając ją miałam wrażenie, że to wszystko już było. Może dlatego już na początku wiedziałam, kto jest przestępcą i gdzie szukać ten tytułowy symbol.
2010-12-20 22:04:06
EmnildaAmelberga Linia koment W kolejnych przygodach profesora było ciut mniej akcji niż we wcześniejszych tomach , ale i tak lektura okazała się ciekawa .
2011-01-12 19:09:00
Fleur Linia koment przeczytałam większość książek Dana Browna i strasznie mi się podobają. Ta choć jest najgrubsza, chyba, też najbardziej mi się podobała.
2011-01-21 13:16:30
Tomasz Ford. Bez powrotu
Złość
Grzech ojca
Granice na Facebooku
Linki reklamowe:
prawnik kraków   apteka internetowa   restauracja Kraków   podręczniki szkolne   biuro nieruchomości Kraków   Tanie ciuchy   Pozycjonowanie stron Kraków | osób online: