153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI

Ocena: 4 (2 głosów)
Domowe przetwory wracają do łask. Pozwalają zachować aromaty lata, wzbogacają codzienne menu i stają się wizytówką niejednej kuchni.

Autorka kulinarnych bestsellerów podpowiada, jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, marynaty, sałatki i inne specjały z owoców, warzyw i grzybów. Proponuje ponadto przepisy na fantazyjne, a proste w wykonaniu dania z drobiu, mięsa wołowego, wieprzowego i ryb. Z siostrą Anastazją przyrządzisz wyłącznie smakołyki!

ponad 1 500 000 sprzedanych książek

Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów. W 2008 roku otrzymała Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Informacje dodatkowe o 153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2011-02-02
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-7505-565-8
Liczba stron: 224

więcej

Kup książkę 153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI - opinie o książce

Tym razem Siostra Anastazja w książce pt. ,,153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji " zaskoczyła czytelnika przepisami na marynaty, konfitury, sałatki, dania mięsne. Siostra Anastazja na co dzień gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów oraz lubi się nimi dzielić z czytelnikami na łamach swoich książek. Słowo wstępne zachęcające do przeczytania tej pozycji kulinarnej napisał Andrzej Kozioł , który wspominając przy tym miejscach przechowania przetworów tj. o spiżarni, o smaku kiszonej kapusty, o strychu. Siostra Anastazja udziela 15 fachowych porad dotyczących przechowywania przetworów oraz sposoby ich przygotowania . W książce ,,153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji '' znajdujemy alfabetyczny spis treści przetworów i dań mięsnych następującej treści: Przetwory: Agrest w syropie, Aronia z jabłkiem i gruszką, Botwinka, borowiki marynowane, buraczki czerwone z chrzanem, buraczki czerwone z cukinią, buraczki czerwone z czosnkiem, cebulka marynowana z marchewką, czosnek marynowany, dynia marynowana, dynia w syropie, dżem agrestowy, dżem brzoskwiniowy, dżem jabłkowo - migdałowy, śliwkowo - orzechowy, dżem z dyni, fasola szparagowa, groszek z marchewką, groszek zielony, gruszki marynowane, grzyby solone, jabłka na szarlotkę, jabłka tarte, kalafior marynowany, kapusta kiszona z marchewką, konfitura z róży, brzoskwini, jeżyn, kurki w marynacie, papryka w sosie , koreczki ogórkowe z kolendrą, przecier ogórkowy, przecier pomidorowy, sałatka warzywna, sałatka z cukinii , sałatka z cukinii i zielonych pomidorów, sałatka z kapustą, sok z aronii, sos pomidorowo - jarzynowy, szpinak z czosnkiem , śliwki konserwowe, truskawki w syropie, wiśnie w syropie. Dania Mięsne Bitki wołowe, bitki wołowe panierowane, filet z indyka z szynką, filet z kurczaka faszerowany kurkami, filet z kurczaka i kapustą, indyk w cebuli, Kaczka nadziewana wątróbką, kurczak pieczony w całości, kurczak pieczony w sosie sojowym, kurczak pieczony z ananasem , kotleciki z kurczaka mielonego, kurczak nadziewany w krakersach, kurczak nadziewany z kokosem, kurczak nadziewany z orzeszkami, pulpety zapiekane w sosie koperkowym, rolada drobiowa, ryba po królewsku, sakiewki schabowe, schab faszerowany w galarecie, szczupak gotowany, szczupak smażony, śledzie w sosie mlecznym, śledzie z cebulką, udka pieczone, wieprzowina z serem. Przepisy zaprezentowane w książce ,,153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji ,,przez Siostrę Anastazję prezentują bardzo dobry poziom wiedzy kulinarnej. Dzięki przepisom na przetwory, marynaty, konfitury zamieszczonej w tej oto książce można nauczyć się z przyjemnością wykonać je samemu. Dania mięsne cieszące się popularnością wśród osób lubiących polską kuchnią są zazwyczaj: kurczak przyrządzony na różne sposoby, pulpety zapiekane w sosie koperkowym, śledzie, gdyż są proste w wykonaniu. Prawdziwa sztuka kulinarna polega na wykonaniu dania, którym zaskoczymy samych siebie oraz osoby ceniące dobry smak przetworów i dań mięsnych podawanych w polskiej kuchni. Książka napisana jest językiem kulinarnym zrozumiałym dla czytelnika. Zdjęcia przetworów, marynat, konfitur, dżemów i dań mięsnych są zamieszczone na każdej jej stronie. Oprawa miękka, zawiera 220 stron. Książka wydana przez Wydawnictwo WAM. Polecam zapoznanie się z tą kulinarną książką napisaną przez Siostrę Anastazję Pustelnik.
Link do opinii
Inne książki autora
183 nowe przepisy siostry Anastazji
s. Anastazja Pustelnik 0
Okładka ksiązki - 183 nowe przepisy siostry Anastazji

Nowa, trzecia książka s. Anastazji pomoże nie tylko przyrządzić smaczne i zdrowe dania, ale także atrakcyjnie je podać. Tym razem zawiera gotowe zestawy...

Doskonałe przepisy Siostry Anastazji
s. Anastazja Pustelnik0
Okładka ksiązki - Doskonałe przepisy Siostry Anastazji

Przekąski, dania obiadowe, sałatki i słodki deser. Każdy znajdzie tu coś dla siebie na dzień powszedni i wyjątkowe okazje. Sistra Anastazja poleca przepisy...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Paderborn
Remigiusz Mróz
Paderborn
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Między nami jest Śmierć
Patryk Żelazny
Między nami jest Śmierć
Zagraj ze mną miłość
Robert D. Fijałkowski ;
Zagraj ze mną miłość
Ktoś tak blisko
Wojciech Wolnicki (W. & W. Gregory)
Ktoś tak blisko
Serce nie siwieje
Hanna Bilińska-Stecyszyn ;
Serce nie siwieje
The Paper Dolls
Natalia Grzegrzółka
The Paper Dolls
Słowa wdzięczności
Anna H. Niemczynow
Słowa wdzięczności
Zranione serca
Urszula Gajdowska
Zranione serca
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy