Ta książka zwalcza cukrzycę! Przepis 2

Data: 2013-06-18 13:32:56 | Ten artykuł przeczytasz w 3 min. Autor: Sławomir Krempa
udostępnij Tweet
News - Ta książka zwalcza cukrzycę! Przepis 2

Książka Koniec z cukrzycą i otyłością, która do księgarń trafi 19 czerwca, to rewelacyjny program utraty wagi, zapobiegania chorobom, i znakomitego samopoczucia! 

 

Czy masz nadwagę? 

Czy lekarz powiedział Ci, że Twoje stężenie cukru na czczo jest trochę za wysokie? 

Czy masz niepohamowany apetyt na słodycze i węglowodany wysokoprzetworzone? 

Czy masz wysokie ciśnienie tętnicze? 

Czy w Twojej rodzinie ktoś cierpiał na cukrzycę, choroby serca lub otyłość? 

 

Jeśli Twoja odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest twierdząca, to znaczy, że ta książka jest Ci potrzebna.

 

Dzięki zawartym w niej przepisom na śniadania obiady i kolacje, których wykonanie jest nieskomplikowane i mało pracochłonne, schudniesz i unormujesz poziom glukozy we krwi. Ponadto owe przepisy na pełne 6 tygodni programu pozwolą Ci się przestawić na nowy, zdrowy styl życia!

 

Prezentujemy drugi spośród przepisów, które możesz wykorzystać podczas przygotowywania codziennych posiłków. Kolejne trzy zamieścimy w kolejnych dniach. Po więcej sięgnij do znakomitej książki dr. med. Marka Hymana Koniec z cukrzycą i otyłością, która ukazuje się nakładem Wydawnictwa Nowa Proza. 

 

Przeczytaj przepis 1 na rybę z warzywami w pergaminie!

 

Przeczytaj przepis 3 na zupę z warzyw ogrodowych z fasolą pinto!

 

Przeczytaj przepis 4 na hamburgery z indyka i suszonych na słońcu pomidorów!

 

SAŁATKA Z BIAŁEJ FASOLI

Porcje: 4 Czas przygotowania: 10 minut Czas gotowania: 5 minut

Program: plan podstawowy i zaawansowany

• 1 łyżka stołowa oliwy z pierwszego tłoczenia

• ½ małej czerwonej cebuli pokrojonej w kosteczkę

• 2 ząbki czosnku

• 2 łyżki stołowe suszonych na słońcu pomidorów (w lecie użyj świeżych pomidorów śliwkowych)

• 1 puszka (425 g) białej fasoli, odcedzonej i wypłukanej

• 2 filiżanki świeżych warzyw zielonych do wyboru (najlepiej jarmuż albo boćwina, lub mieszanka różnych warzyw)

• szczypta soli morskiej

• pieprz do smaku

 

W głębokiej patelni postawionej na średnim ogniu rozgrzej oliwę, po czym włóż cebulę, czosnek i suszone na słońcu pomidory. Smaż, aż cebula zacznie brązowieć. Zdejmij z ognia i przestudź. 

 

Odcedzoną fasolę włóż do miski. Dodaj mieszankę cebulową z patelni, świeże warzywa liściaste, sól i pieprz. Polej orzechowym pesto z kurczakiem i jedz ze smakiem.

 

Wartości odżywcze dla 1 porcji: 

kalorie 411, węglowodany 69,4 g,

błonnik 27,5 g, białko 26,6 g, tłuszcz 4,6 g, cholesterol 0 mg,

sód 115 mg, wapń 220 mg

 

 

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
Recenzje miesiąca
Virion. Legenda miecza. Krew
Andrzej Ziemiański ;
Virion. Legenda miecza. Krew
Kołatanie
Artur Żak
Kołatanie
W rytmie serca
Aleksandra Struska-Musiał ;
W rytmie serca
Mapa poziomów świadomości
David R. Hawkins ;
Mapa poziomów świadomości
Ostatnia tajemnica
Anna Ziobro
Ostatnia tajemnica
Hania Baletnica na scenie
Jolanta Symonowicz, Lila Symonowicz
Hania Baletnica na scenie
Lew
Conn Iggulden
Lew
Jesteś jak kwiat
Beata Bartczak
Jesteś jak kwiat
Niegasnący żar
Hannah Fielding
Niegasnący żar
Pokaż wszystkie recenzje