Ta książka zwalcza cukrzycę! Przepis 4

«poprzedni     następny»
2013-06-21 10:00:55
news - Ta książka zwalcza cukrzycę! Przepis 4

Książka Koniec z cukrzycą i otyłością, która do księgarń trafiła 19 czerwca, to rewelacyjny program utraty wagi, zapobiegania chorobom, i znakomitego samopoczucia! 

 

Czy masz nadwagę? 

Czy lekarz powiedział Ci, że Twoje stężenie cukru na czczo jest trochę za wysokie? 

Czy masz niepohamowany apetyt na słodycze i węglowodany wysokoprzetworzone? 

Czy masz wysokie ciśnienie tętnicze? 

Czy w Twojej rodzinie ktoś cierpiał na cukrzycę, choroby serca lub otyłość? 

 

Jeśli Twoja odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest twierdząca, to znaczy, że ta książka jest Ci potrzebna.

 

Dzięki zawartym w niej przepisom na śniadania obiady i kolacje, których wykonanie jest nieskomplikowane i mało pracochłonne, schudniesz i unormujesz poziom glukozy we krwi. Ponadto owe przepisy na pełne 6 tygodni programu pozwolą Ci się przestawić na nowy, zdrowy styl życia!

 

Prezentujemy czwarty spośród przepisów, które możesz wykorzystać podczas przygotowywania codziennych posiłków. Kolejny zamieścimy w najbliższych dniach. Po więcej sięgnij do znakomitej książki dr. med. Marka Hymana Koniec z cukrzycą i otyłością, która ukazuje się nakładem Wydawnictwa Nowa Proza. 

 

Przeczytaj przepis 1 na rybę z warzywami w pergaminie!

Przeczytaj przepis 2 na sałatkę z białej fasoli!

Przeczytaj przepis 3 na zupę z warzyw ogrodowych z fasolą pinto!

 

HAMBURGERY Z INDYKA I SUSZONYCH NA SŁOŃCU POMIDORÓW

Porcje: 4 Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 8 minut

Program: plan podstawowy i zaawansowany

 

• 3 łyżki stołowe suszonych na słońcu pomidorów

• 1 łyżeczka oliwy z pierwszego tłoczenia

• 450 g mięsa z ekologicznego indyka, zmielonego

• 1 łyżka stołowa octu balsamicznego

• 2–3 łyżki świeżych listków bazylii, posiekanych

• 1 łyżka stołowa czosnku, przeciśniętego przez praskę

• 1 ½ łyżeczki musztardy Dijon

• szczypta soli morskiej

• szczypta czarnego pieprzu

 

Suszone na słońcu pomidory zalej ciepłą wodą i odczekaj, aż zmiękną – potrwa to jakieś 10 minut, zależnie od ich stopnia miękkości przed moczeniem. Odcedź je i posiekaj na małe kawałeczki. Połącz z pozostałymi składnikami i uformuj 4 spore hamburgery. Upiecz je na grillu, na patelni z nieprzywierającą powłoką, albo upiecz w piekarniku w temperaturze 2000 C, około 8 minut. Podawaj z ogromną porcją sałaty.

 

UWAGA: Aromaty i smaki „przegryzają się” wzajemnie w gotowej masie mięsno-pomidorowej, można więc spokojnie przygotować ją wcześniej. Jeśli używasz świeżego mięsa z indyka (nie mrożonego), to nieupieczone hamburgery możesz zamrozić i upiec kiedy indziej.

 

Wartości odżywcze dla 1 porcji: 

kalorie 198, węglowodany 2,1 g,

błonnik 0 g, białko 22, 8 g, tłuszcz 11, 3 g, cholesterol 66 mg, 

 

sód 156 mg, wapń 11 mg

 

Opinia
Treści
takahe Linia koment Skorzystałam dziś z zamieszczonego powyżej przepisu i jestem naprawdę zadowolona.
2013-06-23 19:53:55
POLUB NAS!
WYDAWCY POLECAJĄ
Zwyczajna łaska
Książka Racheli
Sekret Wesaliusza
 
STRONA GŁÓWNA

MOJE GRANICE
Dodaj/Opublikuj
Wirtualna biblioteczka
Ustawienia
Więcej opcji
KSIĄŻKI
recenzje
premiery, nowości
zapowiedzi wydawnicze
audiobooki
patronaty
rankingi
autorzy
rekomendacje
wyzwania czytelnicze
WIERSZE

OPOWIADANIA

KONKURSY

SPOŁECZNOŚĆ
forum
blogi
zdjęcia
filmy
kalendarz
książki za aktywność
PUBLICYSTYKA
wywiady
eseje
sylwetki twórców
recenzje filmów