Książka zadowoli nie tylko roślinożercę zapewnia autorka i nie myli się! Książka jest pięknie wydana, dużo zdjęć i przepisów na smaczne i co ważne -proste w przygotowaniu potrawy. Całość podzielona jest na rozdziały np: warzywa zielone, bulwy i korzenie,liście i zioła .. Większość produktów jest dostępna w każdym supermarkecie, no może poza płatkami drożdżowymi, wędzoną herbatą czy świeżą kurkumą. Dla początkujących wyjaśnienia dlaczego w ogóle kuchnia roślinna, czego nie może zabraknąć w kuchni - czyli produkty, które warto mieć pod ręką i niezbędne sprzęty do gotowania. Tradycjonaliści znajda przepis na pasztet z selera, pierogi z soczewicą, kapuśniak czy gołąbki. z drugiej strony przepisy na modne dania: cappuccino ze szparagów, carpaccio z buraka, witariańskie batoniki czy mleko z migdałów. Podoba mi się, że nie ma w tej książce wydumanego nadęcia i "lansiarstwa", zdjęcia wyglądają apetycznie, ale naturalnie i swojsko. Jako fanka Marty i jej kuchni szczerze polecam, nie tylko wegetarianom.
Informacje dodatkowe o Jadłonomia. Kuchnia roślinna:
Wydawnictwo: Dwie siostry
Data wydania: 2014-11-10
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
978-83-63696-18-4
Liczba stron: 304
Dodał/a opinię:
mgd
Sprawdzam ceny dla ciebie ...