Lato to sezon na świeże owoce i warzywa prosto od matki natury. Panujący trend na własne domowe wyroby jest zdrowszą alternatywą wobec oferty sklepowych półek.
"Przetwory i nalewki" to numer specjalny miesięcznika "moje Gotowanie", który zawiera 100 prostych przepisów na przetwory z owoców, warzyw oraz na nalewki. Poczynając od dżemu z truskawek czy marynowanych ogórków, a kończąc na polecanych przeze mnie: wyśmienitym dżemie z cytryn i limonek, diabelskich ogórkach z chili, serze feta w bakłażanie zalanym oliwą oraz na nalewce miodówce z rumem.
Książeczka spełnia moje oczekiwania na nieskomplikowane przepisy na podstawie których powstają przepyszne wyroby pasteryzowane bez użycia zbędnych konserwantów.
Szczerze polecam przygotowywanie przetworów dla osób mogących wygospodarować na to trochę czasu, tym bardziej że przetwory warzywne to naprawdę mały koszt finansowy, a zajęcie jest bardzo pożyteczne i przynoszące satysfakcję.
Informacje dodatkowe o Przetwory i nalewki. Moje gotowanie:
Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2012-09-01
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
12334847
Liczba stron: 67
Dodał/a opinię:
violabu
Sprawdzam ceny dla ciebie ...