Domyślny banner dla działu książki
Nie jesteś zalogowany

Lista recenzji
Belka_3
Okładka Tytuł/OpisAutorWydawnictwo
Okładka - Sen Sen - Australijska cykuta

Nic tak nie rozpala wyobraźni poszukiwaczy przygód, jak ukryte skarby, sekrety czy mapy z naniesionymi tajemniczymi znakami. Postępując według wskazówek w nich zawartych
Janusz Brzozowski Goneta.net
Okładka - Japońska parasolka Japońska parasolka - W malezyjskim słońcu

Wszyscy ludzie mają do wypełnienia określoną misję w swoim życiu. Niektórzy zmieniają świat, bezpośrednio wpływając na losy narodów, inni drobnymi czynami i gestami uruchamiają
Rani Manicka Albatros
Okładka - Siła magii. Tom I trylogii Cygańska korona Siła magii. Tom I trylogii Cygańska korona - Cyganka prawdę Ci powie

Siedemnastowieczna Anglia to kraj politycznych zawirowań, wielkich przemian ustrojowych i polowań na wszystko, co sprawiało radość i uciechę. Po wojnie domowej i upadku
Kate Forsyth Akapit Press
Okładka - Tatarzy Tatarzy - Pomimo zdecydowanie azjatyckiego pochodzenia, Tatarzy odegrali trudną do przecenienia, niepoślednią rolę w historii właściwie całej Europy. Nie łączy się to jednak z jakąkolwiek głębszą przeciętną znajomością Leszek Podhorecki Bellona
Okładka - Fryderyk Chopin i jego świat Fryderyk Chopin i jego świat -

O wybitnym polskim kompozytorze, Fryderyku Chopinie, powstało wiele biografii oraz dzieł opisujących jego życie, jak i twórczość. Jednak w przybliżeniu osoby znakomitego kompozytora najmłodszym

Eliza Piotrowska Arkady
Okładka - Naga Naga - Naga prawda

Kobieca natura jest niezwykle skomplikowana, złożona, a problemy z dotarciem do jej sedna wynikają z uczuciowości i specyficznego sposobu postrzegania rzeczywistości, tak innego
Izabela Szolc AMEA
Okładka - Przypadki Tomasza Płachty. Życie i śmierć socjopaty Przypadki Tomasza Płachty. Życie i śmierć socjopaty - Common life według socjopaty

Rozczarowanie własnym krajem, brak pracy i nawet najmniejszych szans na jej znalezienie czy po prostu duża kasa – oto najczęściej wymieniane powody
Daniel Koziarski MG
Okładka - Lato tajemnic Lato tajemnic - Rodzinne tajemnice

Za zamkniętymi drzwiami kryje się niejedna rodzinna tajemnica, która nigdy nie ma szans ujrzeć światła dziennego. Zgubne namiętności, choroby, waśnie – wszystko to jest
Rushton Rosie Akapit Press
Okładka - Myśliwcy Myśliwcy - Były to czasy początków lotnictwa takiego, jakim go teraz znamy: ustalono pewne standardy, zmieniono drewno pokryte tkaniną na metal, działka stały się integralną częścią maszyny, pilot wojskowy przestał Witold Urbanowicz Znak
Okładka - Dobranoc, Panie Holmes Dobranoc, Panie Holmes - Sherlock Holmes w spódnicy

Na przestrzeni dziejów jedne legendy się pojawiały, inne zanikały, majątki przechodziły z rąk do rąk, a wojenne zawirowania były nierzadko okazją do ukrycia nieprzebranych
C.N. DOUGLAS inne
Okładka -   Halina Poświatowska w zwierciadle swej kobiecości Halina Poświatowska w zwierciadle swej kobiecości - W niewielkim pokoju na Krupniczej
Ujrzałem dziewczynę wśród książek.
Nie była ładna - była na zbyt Piękna,
Nie była tkliwa - była na to zbyt Czuła.

Tak pisał o
Katarzyna Karaskiewicz Rytm
Okładka - Tropiciel Tropiciel - Nigeryjskie gniazdo żmij

„W całej Nigerii, a także – i to szczególnie – w Sudanie, istnieją najemni przywódcy gangów. Co brutalni ludzie oraz ich grupy, często składające się
James Patterson Albatros
Okładka - Słownik wiedzy o kulturze Słownik wiedzy o kulturze -

„Słownik wiedzy o kulturze” opublikowany nakładem wydawnictwa Arkady to interesujący zbiór haseł z zakresu historii sztuki, muzyki, teatru, filmu i antropologii kultury. To zbiór

praca zbiorowa Arkady
Okładka - Starożytna Grecja Starożytna Grecja -

W trakcie nauki historii prędzej czy później pojawia się temat dotyczący starożytnych cywilizacji. Mowa wtedy o Egipcie, Grecji czy Rzymie. Omawiane wówczas zagadnienia są niewątpliwie

G.Goldsack Debit
Okładka - Teresa od Dzieciątka Jezus. Mała droga karmelitanki z Lisieux Teresa od Dzieciątka Jezus. Mała droga karmelitanki z Lisieux -

Nie ma wątpliwości, że Teresa od Dzieciątka Jezus jest niezwykłą świętą. Potrafi zachwycić każdego swoją pokorą, ufnością, prostotą i niczym nieograniczoną miłością. M. Joulin prowadzi czytelnika „małą

Marc Joulin Święty Wojciech
Okładka - Stany prymitywne Stany prymitywne - Spiskowa teoria Ameryki

Generał Fenryder nazywany był dziewiątym generałem Południa, bądź „Piekielnym Generałem”. Był jednym z tych, za sprawą których Karolina Południowa stanęła
Alec Covin Albatros
Okładka - Modlitewnik grzesznika Modlitewnik grzesznika - Ludzkie serce pełne jest pragnień i dążeń, dlatego człowiek nieustannie poszukuje sposobu zaspokojenia swoich tęsknot. „Modlitewnik grzesznika” jest zbiorem krótkich tekstów, pięknych zdań Antonina Krzysztoń MG
Okładka - Klęska Klęska - Jako jeden z naprawdę nielicznych historyków-amatorów, Wiktor Suworow doznał niewątpliwego zaszczytu zostania obwołanym autorem kontrowersyjnym, a jego teoria zapisana została w annałach jako fascynująco-polaryzująca Wiktor Suworow Rebis
Okładka - Nielegalne związki Nielegalne związki - Anatomia zdrady

Miłość nie podlega żadnym normom i ograniczeniom, nie ma tu reguł i zasad, których można by przestrzegać. Kiedy zabije mocniej serce, pojawia się chemia pomiędzy ludźmi, przestają
Grażyna Plebanek W. A. B.
Okładka - D - Day. Bitwa o Normandię D - Day. Bitwa o Normandię - Jedną z najbardziej znanych operacji wojskowych w historii jest na pewno D-Day, czyli lądowanie w Normandii, opisane już w chyba setce rozmaitych publikacji dostępnych na księgarnianych półkach. A jednak Antony Beevor Znak
Okładka - Rozmowy z dziećmi. Kazania niecodzienne Rozmowy z dziećmi. Kazania niecodzienne - Celem głoszenia kazań jest zarówno potrzeba, jak i chęć dotarcia do szerokiego grona słuchaczy. Koniecznością staje się więc dostępność i zrozumiałość słów wypowiadanych przez kaznodzieję. Ponieważ pod Józef Tischner Znak
Okładka -  Tajny wywiad cara Grocha Tajny wywiad cara Grocha - Car to car, zawsze ma rację

Car Groch na całe swoje rozległe bajkowe królestwo ma tylko jednego, jedynego podporucznika milicji. Biedny car. Biedny również, ale z innego powodu, pan  -
Andriej Bielanin Fabryka Słów
Okładka - Nie mam nastroju na miłość Nie mam nastroju na miłość - Ludzie będący sobie bliscy bardzo często zamiast żyć ze sobą, tak naprawdę żyją obok siebie. Dopiero dotykająca ich tragedia lub stopniowo narastające i w końcu piętrzące się do granic niemożliwości problemy Janelle Brown Albatros
Okładka - Matka ryżu Matka ryżu - Cejlońskie opowieści

Istnieje legenda o Matce Ryżu, Dawczyni Życia, a na Bali jej duch żyje w kukłach uplecionych z wiązek ryżu. Są domy, w których Matka Ryżu jest którąś z jego mieszkanek;
Rani Manicka Albatros
Okładka - Luciferiana: Między Lucyferem a Chrystusem Luciferiana: Między Lucyferem a Chrystusem - Czy można pogodzić ze sobą Chrystusa i Lucyfera? Który z nich jest dobry, a który tak naprawdę zły? Albo czy można kochać obu jednocześnie? A może Adam nie zgrzeszył, zjadając zakazany owoc? Te i wiele Jerzy Prokopiuk KOS
Okładka - Rzeka szaleństwa Rzeka szaleństwa -

Trzeba przyznać jedno: Marek Wiśniewski opublikował książkę doskonale napisaną, umiejętnie łącząc w "Rzece szaleństwa" elementy kryminału, powieści przygodowej i thrillera psychologicznego z prozą o

Marek P. Wiśniewski SOL
Okładka - Dwa razy Dwa razy -

Dwunaste pokolenie Judy

Domy dziecka czy placówki opiekuńcze to miejsca, którym daleko do tworzenia choćby pozorów rodzinnej atmosfery swojskości i poczucia bezpieczeństwa. Trafiają tu dzieci

Gangbo Jadelin Mabiala Replika
Okładka - Blask Księżyca Blask Księżyca - Tańcząca z wilkami

Wilki to piękne, godne i dumne zwierzęta. Nigdy nie atakują, jeśli nie czują się zagrożone, a ich odpowiedzialność i lojalność są godne podziwu. Czasami jednak wilki nie są
Rachel Hawthorne Amber
Okładka - F.M. F.M. - A co na to Fiodor M. Dostojewski?!

Początek to swoista uczta dla wielbicieli czystego realizmu - i to tego zupełnie niemagicznego. Wielbiciele tzw. mięska powinni być zachwyceni
Boris Akunin Świat Książki
Okładka - Listy do Miriam Listy do Miriam - Nie boisz się wyzwań? Chcesz przeżyć coś wyjątkowego i doświadczyć, czym tak naprawdę jest miłość - ta niegasnąca, niezwyciężona, dla której granicy nie stanowi nawet śmierć? A może jesteś poszukiwaczem Lutgard Van Heuckelom Polwen
Okładka - Żółte cytrynki Żółte cytrynki - „Tęsknię za Italią, za piękną krainą, gdzie żółte cytrynki rosną nad piaszczystą plażą…”

„Tęsknota za Italią” Birger Sjöberg

Cytrynowo mi

Życie
Kajsa Ingemarsson SŁOWO/OBRAZ TERYTORIA
Okładka - Tu i tam z Kubą i Bubą Tu i tam z Kubą i Bubą - Warszawa da się lubić

Czy Warszawa, pomimo swojego pośpiechu i rozgardiaszu, da się lubić? Czy można odnaleźć przyjemność w zwiedzaniu muzeów, co dla wielu jest torturą gorszą niż łamanie kołem
Grzegorz Kasdepke Literatura
Okładka - Wspomnienia naocznego świadka Wspomnienia naocznego świadka - Od zawsze było, jest i będzie coś pociągającego w pamiętnikach - oczywiście, dopóki będą wciąż pisane. W tych dzisiejszych, publikowanych przez aktorów, sportowców, dziennikarzy, czy modelki, jedni czytelnicy Anna Potocka-Wąsowiczowa MG
Okładka - Krwawy południk Krwawy południk -

Krwawy południk to niekwestionowane arcydzieło literatury amerykańskiej, w którym upatruje się najlepszej powieści Cormaca McCarthy’ego. Po premierze nie

Cormac McCarthy Wydawnictwo Literackie
Okładka - Agent JFK. Tom 1. Przemytnik Agent JFK. Tom 1. Przemytnik - Na swój świat musimy sobie zasłużyć

Człowiek nie powinien stawiać pytań, na które nie chce usłyszeć odpowiedzi (...)

John Francis Kovář wie o tym dobrze
Miroslav Žamboch, Jiří W. Prochazka Fabryka Słów
Okładka - I że cię nie opuszczę... I że cię nie opuszczę... - Uciekająca panna młoda
Według Wikipedii „małżeństwo to związek pomiędzy osobami będący instytucją społeczną i zazwyczaj wiążący osoby emocjonalnie, ekonomicznie i prawnie”. Co jednak,
Elizabeth Gilbert Rebis
Okładka - Świnia w Prowansji. Dobre jedzenie i proste przyjemności w południowej Francji Świnia w Prowansji. Dobre jedzenie i proste przyjemności w południowej Francji - Powiedzmy to od razu: "Świnia w Prowansji" mnie urzekła. Po pierwsze: okładką, po drugie: tytułem, po trzecie: treścią. Autorka pisze o swoim życiu w tym malowniczym zakątku Francji, ale nie w dobrze Georgeanne Brennan Czarne
Okładka - Goły Goły - Desnudo czyli nagi…chłop

On i ona. Dookoła zielone krzewy, delikatny szum fal i świergot ptaków. Istny raj stworzył poczciwy Pan B. I jak w tej romantycznej scenerii zachować wstrzemięźliwość
Ryszard Katarzyński Goneta.net
Okładka - Melancholia sukuba Melancholia sukuba - Sex appeal Sukuba

Czasami marzy nam się odmiana losu, cofnięcie zaistniałych wydarzeń i wymazanie ich z pamięci. Twierdzimy wtedy, że „oddalibyśmy duszę diabłu” by coś zmienić
Richelle Mead Amber
Okładka - Aniołki z ulicy Śliwkowej Aniołki z ulicy Śliwkowej - Wspaniale jest mieć prawdziwych przyjaciół

Pisanie książek dla dzieci, szczególnie dla tych młodszych, to trudna sztuka, godna podziwu. Jak opisać świat słowami prostymi, ale nie prymitywnymi
Ewa Ostrowska Skrzat

Recenzje na stronie www.granice.pl zostały napisane i zamieszczone przez redaktorów i współpracowników Witryny. Podstawowym celem, dla których recenzje powstały, jest zwiększenie popularności strony. Stąd też BEZPRAWNE jest wszelkie kopiowanie, cytowanie i rozpowszechnianie recenzji zmieszczonych na www.granice.pl (za wyjątkiem ustalonych przez prawo zasad dozwolonego cytowania). Niniejsze recenzje stanowią integalną część Witryny i jako takie podlegają ochronie prawnej jako dobro intelektualne Redakcji. REDAKCJA UDZIELA INDYWIDUALNYCH POZWOLEŃ NA KORZYSTANIE Z RECENZJI. W każdym wypadku obowiązuje kategoryczny obowiązek zamieszczania źródła, w postaci adresu internetowego.

Wyszukiwanie
Gatunek:

Wydawnictwo:

Autor:

Tytuł:

W treści:

STATYSTYKA
W naszej bazie znajdziesz: 2933 recenzji, 79897 opisów nowości wydawniczych.
TOP 10 RECENZJE
7. Gabriel i Fantazja
Gabriel i Fantazja
8. Zaginiona
Zaginiona
9. Percy Jackson i bogowie olimpijscy Tom 2. Morze potworów
Percy Jackson i bogowie olimpijscy Tom 2. Morze potworów
10. Wielka księga opowieści o czarodziejach t. 1
Wielka księga opowieści o czarodziejach t. 1