Pamiętnik nastolatki
Autor: Beata Andrzejczuk
Wydawnictwo: Rafael
Data wydania: 2009
Kategoria: dla dzieci i młodzieży
Ilość stron: 280
Cena : 22,49 zł Dodał:Magdalena Galiczek
| |
Nie wiem, czy jestem normalna... Kapcie zamiast glanów? Jacek czy Bartosz? Miłość do dwóch chłopaków jednocześnie? Rozlatujące się przyjaźnie czy zmyślone problemy? Normalna szkoła czy wstrętna buda? Dom...wariatów czy kochany domek? Czy tylko mnie się takie rzeczy przytrafiają? A Ty nie masz czasem podobnych kłopotów? Bo może mój pamiętnik jest także dla Ciebie. Nikt nas przecież lepiej nie zrozumie, niż my siebie nawzajem!!! Natka „Książka ta nie jest poradnikiem, nie zawiera wskazówek, jak sobie radzić z problemami młodego wieku. Myślę jednak, że odznacza się dużą dozą realizmu i jest wierna rzeczywistości. Opierając się na jej lekturze, można zweryfikować własne przeżycia, odczucia, emocje i od czasu do czasu spojrzeć na swoje życie z dystansem i lekkim przymrużeniem oka” |
Opinie
Weronka13
2009-11-26 13:02:35 | Ocena:6 |

dodał: Kruszyna
MŁODZIEŻOWY BESTSELLER!!!!
Pamiętnik nastolatki autorstwa Beaty Andrzejczuk to najlepsza książka dla młodzieży ostatnich lat. Żadnej hipokryzji, żadnych szczęśliwych zakończeń, sztucznych, moralizatorskich wstawek. GOŁA PRAWDA o NAS, o dziewczętach! Prawda, która czasem boli, czasem zawstydza bądź rozśmiesza. Akcja dzieje się we Wrocławiu. Natalia jest zwyczajna gimnazjalistką. Uczy się ani dobrze, ani źle. W domu tez ma przeciętnie, jak w typowej polskiej rodzinie. Zakochana w dwóch chłopcach równocześnie, co nie oznacza, że problem polega na dokonaniu wyboru. Chłopcy w książce Pani Andrzejczuk są z krwi i kości. Tez mają coś do powiedzenia w tej sprawie, tez mają swoje wady, zalety i humory (fochy). W naszej szkole nikt nie uważał na lekcjach! Wszyscy czytali książkę, od dechy do dechy. Na szczęście czyta sie ja bardzo szybko więc strat w nauce nie było za dużo :) Pamiętnik nastolatki staje się młodzieżowym bestsellerem!!!! Myślę, że głównie za AUTENTYCZNOŚĆ!
Inne książki Rafael :Myśli światła Jasełka. Oto narodził się wam Zbawiciel Pamiętnik nastolatki Sławne zwierzaki Sekrety mnichów, czyli sprawdzone przepisy na szczęśliwe życie Papieskie okno na Polskę Więcej sportu... Jasełka Boże Narodzenie Habemus Papam Okiem rzecznika