Siostra młodocianej detektywki Zuzy Wróbel została porwana! A stało się to pod koniec tomu drugiego. Wiedziałam, że wujek zrobi wszystko, by odnaleźć moją siostrę. Wiedziałam też, że po raz pierwszy będę czytaj dalej
Praca nad sobą jest potrzebna, jednak nie może przyjąć formy obsesji. Treść poradnika Sobą zajęci. O pułapkach samorozwoju i kultury terapeutycznej to krytyczna analiza, dzięki której zostają ocenione, zinterpretowane czytaj dalej
Panujące w starożytnym Egipcie siedem Kleopatr ustanowiło nowy model kobiecej władzy. Treść książki Kleopatry. Zapomniane królowe Egiptu pokazuje, jak potężne władczynie – skutecznie gromadząc władzę czytaj dalej
Czy bycie influencerem to zabawa, praca, budowanie marki, czy bardzo niebezpieczny proces? Książka twórczyni internetowej Lee Tilghman Umrę, jeśli tego nie polubisz pokazuje, jak social media potrafią przejąć czytaj dalej
Chociaż życie ludzkie pełne jest różnorakich doświadczeń, wiadomo, że z miłością można pokonać wszelkie przeszkody trudnej codzienności. Poradnik Daj się pokochać, dziewczyno jest zbiorem wypracowanych spostrzeżeń czytaj dalej
Daisho to ostatnia część trylogii z Karolem Hotaro – pół-Polakiem, pół-Japończykiem, człowiekiem, który ma swoje cele, choć jest już nieco zmęczony. Jednak przeszłość nigdy nie daje o sobie zapomnieć… czytaj dalej
Niezwykła, wciągająca historia przygodowa, osadzona w morskim świecie, z wyraźnie zarysowaną osią fabularną i bohaterami, którzy zmagają się z kolejnymi wyzwaniami – to musi się udać! I udało się, bo czytaj dalej
Upadek Banco Popular w czerwcu 2017 roku był wynikiem drastycznych problemów z płynnością finansów oraz obecnością toksycznych kredytów hipotecznych. Co wspólnego ma ów hiszpański bank z hierarchiczną instytucją czytaj dalej
Olga Cyrek w książce Tajemnica Nieśmiertelności rozkłada na części jedno z najbardziej podstawowych pytań, jakie człowiek sobie zadaje: czym jest śmierć i czy w ogóle dotyczy ona tego, co w nas najważniejsze czytaj dalej
Obawiacie się sztucznej inteligencji i życia pod dyktando algorytmu? To już się dzieje! Kiedyś takie zagrożenia pojawiały się w prozie science fiction, a teraz stają się punktem wyjścia dla sensacji i powieści czytaj dalej