Czytam to! Odcinek 1, sezon 2 - tv

Z radością wracamy w książkowe klimaty, a wiadomo, że jesienne książki czyta się najprzyjemniej z kubkiem malinowej herbaty i ciepłym kocykiem. W pierwszym powakacyjnym odcinku drugiej serii Robert Kasprzycki opowie o tajemniczej narzeczonej Schulza, kompromitującej aferze współczesnej Ameryki, a także o facecie, który świetnie gotuje.

– Dlaczego Schulz nigdy się nie ożenił? Z jakich powodów Szelińska nie ułożyła sobie życia z innym mężczyzną? Agata Tuszyńska „Narzeczonej Schulza” opisuje możliwe dzieje związku dwóch wybitnych osobowości.

– Jak Ameryka stała się bezpiecznym schronieniem dla ludzi Hitlera? Książka „Sąsiedzi Naziści” Erica Lichtblaua— laureata Nagrody Pulitzera —przełamuje milczenie i porywa opowieścią o tajnych kartach historii Ameryki.

– To, że jest facetem, nie przeszkadza mu być kulinarnym wirtuozem. Gotuje smacznie, kreatywnie i bez glutenu. To kuchnia smaków i aromatów, hołdująca idei slow food, dla smakoszy, którzy chcą czerpać przyjemność z jedzenia. „Facet i Kuchnia” Szymona Kubickiego.

Apokryf literacki, książka historyczna, poradnik kulinarny. Czyli uczta literacka na trzy jesienne lektury, które poleca Robert Kasprzycki.

Dodano: 2015-09-25 08:57:49, zasugerował: Magdalena Galiczek-Krempa 0

Powiązana książka: Facet i kuchnia. Smacznie, kreatywnie i bez glutenu

Okładka książki - Facet i kuchnia. Smacznie, kreatywnie i bez glutenu

Jeśli jeszcze nie znacie FiKa i jego strony www.facetikuchnia.com.pl, czas najwyższy nadrobić zaległości! Długie ciemne włosy, gęsta broda i iście rockowy wygląd zdecydowanie wyróżniają go na tle gotujących, piekących i blogujących pań domu. To, że jest facetem, w żaden sposób nie przeszkadza mu z zaangażowaniem i pietyzmem podchodzić do tego, co kładzie na talerzu. A są to potrawy niebanalne, tym bardziej że FiK, czyli Szymon Kubicki, przeszło rok temu wykluczył ze swej diety gluten. Gotowanie bez glutenu otworzyło przed nim nowe niedostrzegane wcześniej możliwości, pobudziło kulinarną kreatywność, a co najważniejsze — pozwoliło poznać smaki i produkty, na które dotąd nie zwracał szczególnej uwagi. Książka zawiera 130 przepisów, w dużej mierze nigdzie wcześniej niepublikowanych — w sumie 20 rozdziałów, odpowiadających produktom albo grupom produktów, po które Szymon sięga najczęściej i które uważa za warte włączenia do codziennego menu. To kuchnia pełna wyjątkowych smaków i aromatów, hołdująca idei slow food, która zainspiruje nie tylko osoby na diecie bezglutenowej, ale też wegan, wegetarian i wszystkich tych, którzy chcą czerpać przyjemność z jedzenia. Poznajcie FiKa i jego kuchnię bez glutenu, odkryjcie w sobie pasję gotowania! więcej...

Sprawdzam ceny dla ciebie ...

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy