"SZCZĘŚCIE A ŻYCIE" - wiersz

Autor: DanutaB
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Dotarło to kiedyś do Mnie, że "Szczęścia się nie da kupić"...

Życie jest jak Kromka Chleba, "Pogubiona gdzieś na dole podłogi"...

A może po prostu to Jego Okruszki, które czasem "zbieramy" gdy Jesteśmy Głodni...

Nie pamiętam , mimo to, jak Ono Smakuje w Całości, bo Za Dużo Ran we Mnie do dziś Zostało...

To co mogę powiedzieć to mój tekst: "Smakowałam Szczęścia Troszkę i tak naprawdę Miałam Go Za Mało"...

Zbyt Wiele Mnie Dzieliło z Teraźniejszością i Przyszłości i Przeszłością...

No tak właśnie!

"Życie to w pewnym sensie Szczęście Oczywiście"...

Tylko,że Jednym Dano Go Dużo a Innym Mało...

"Czy Słońce na przykład potrafi Nas Uszczęśliwić na pewno?"...

"Czy to co stało się dziś Pewne, będzie Pewne Jutro?"...

"NIE KUPIĘ SZCZĘŚCIA WIEM NA PEWNO , LECZ JUTRO I TAK STANIE SIĘ TYM SAMYM , BYĆ MOŻE INNYM

OBCYM JUTREM"!!!!

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
DanutaB
Użytkownik - DanutaB

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2018-12-04 12:39:36