gorzkie słowa - wiersz

Autor: kvazir
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

 

 

     pozornie czas przemierzasz

     wzdychasz nad swym losem

     zatrzymać chwile ten raz

     klepsydrę przytkać palcem

 

     pragnąłbyś

 

     tak krótka jest droga

     właściwie bez znaczenia

     gdy minie już Twoja pora

     i zakończysz cierpienia

 

     zobaczysz

 

     świat nie twój i Twój jest

     życie karą i nagrodą bywa

     tylko miłość ma swój gest

     istnieje albo jej nie ma

 

     sam się przekonasz

 

     lecz za późno by wstać

     za daleko do przejścia

     pozostanie Ci tylko łkać

     bo zbyt blisko oczu i serca

 

     błędy które rozpoznasz

 

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
kvazir
Użytkownik - kvazir

O sobie samym: niesiony uczuciem nie mądrością i modą....
Ostatnio widziany: 2023-05-07 23:01:03