Dwa kolory - wiersz

Autor: martahilska
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Są młode zdrowe i wyglądają apetycznie

Ona zasłonięta liśćmi wciąż pragnie

Słonecznych pocałunków

Jej kolor jasnozielony oznacza orzeźwienie

Błogi spokój i nadzieję

On już dojrzał do spotkania

Czeka na moje komplementy

Lśniący soczystą czerwienią

Kojarzy się z gorącym sercem

Z płomienną miłością i szczęściem

To, co ich różni ma znaczenie

Ale dla mnie - niewielkie

Z przyjemnością zjem oboje

Mekintosza i kosztelkę

 

Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
martahilska
Użytkownik - martahilska

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2019-05-06 14:19:32