niepoprawna klasa - wiersz

Autor: EdwardSkwarcan
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

skonsolidował klasę urok nastolatek

mamy pokątne śluby i wiele zaręczyn

a szczyle szczypiąc siksy w podchodach do majtek

rozsadzają gmach szkoły chichotem młodzieńczym

 

długopisowych zwierzeń stoły już nie mieszczą

kąty są wyświechtane przez nadmiar przytulnych

ich szeptane wyznania kolidują z lekcją

gdy po bezdrożach błądzi zadurzonych umysł

 

w występkach nasza sfora jest kompatybilna

wszyscy ruszają w plener by labę zaliczyć

i zerwani z łańcuszka degustują wina

lecz boją się jak ognia parzącej tablicy

 

z historii olewamy nudne rewolucje

tocząc bezkrwawe wojny o względy panienki

w tym klimacie dojrzewa rozrywkowy uczeń

niełatwo lekkoduchom łyk chęci zaszczepić

 

nie wkuwamy nadmiaru niepraktycznej wiedzy

bo magią zalatują zmurszałe przedmioty

grono stara się hardą naturę wyleczyć

grzmiąc że w szkolnym pastwisku barany i osły

 

w statystykach człapiemy na ostatnim miejscu

płacze nasz wychowawca przez lenistwa manię

nie mogąc się doliczyć rozmyślności grzechów

stwierdził że edukuje narowistą zgraję

 

za nieuctwo fundują darmowe wagary

by na wycieczkach zbudzić drzemiące talenty

w terenie elokwencja uwodzi jak Parys

a dzicz łamie zakazy więc trudno o świętych

 

po takiej eskapadzie gwarem kipi buda

zrzynamy co możliwe trwa totalna lipa

podfruwajki skracają wstydliwość na udach

by szczawikom zalotnie nadzieje przybliżać

 

sprawnie działa komitet ocen pozytywnych

bo w rejestrze wypocin not trzeba dopisać

by się w trosce o uszy kazań matek wyzbyć

mamy wyrozumiałą cierpliwość dziennika

 

właśnie tutaj się rodzi życiowe cwaniactwo

po co daremnym farszem robić w głowie mętlik

wyprowadzenie w pole sprawia dziką radość

sprytni w naszej gromadzie będą kompetentni

 

Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
EdwardSkwarcan
Użytkownik - EdwardSkwarcan

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2019-10-07 22:53:31