Po prostu cicho - wiersz

Autor: Radjo
Czy podoba³ Ci siê ten wiersz? 0

Oczy rozemglone przykry³y powieki,           

Tchnê³y stare p³onne my¶li do pokoju.

Usta szepcz±c, s³owa s³odkie przywo³a³y.

Które wiod±c g³owê na jawê przeku³y.

 

Brzmi ten sam chorus.

Samplowane dzieje.

Wszystko jest barw±.

Co umiera, siwieje.

 

Rozsiedzony w cicho¶ci swego trwania,

Czo³o d³ubi±c przy mnogo¶ci odniesienia,

Punktowo nakre¶lam siê po ¶rodku zgie³ków,

A¿ puchn± cz³onki zgrane w tym mêtliku.

 

Brzmi ten sam chorus.

Samplowane dzieje.

Wiezieñ autokreacji.

Czego nie ma, nie istnieje.

 

Tylko cz±stki racjonalno¶ci muskaj±,

Jak igie³ki ¶wierczyny w le¶nym tañcu.

Cicho wi±zki palcy na obliczu brzmi±,

Jak przeb³yski z tych spacerów w s³oñcu.

 

Brzmi ten sam chorus.

Samplowane dzieje.

Czy co¶ siê zmieni ?

Czas spaæ, ju¿ dnieje.

Najpopularniejsze wiersze
Inne wiersze tego autora

Musisz byæ zalogowany, aby komentowaæ. Zaloguj siê lub za³ó¿ konto, je¶eli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
Radjo
U¿ytkownik - Radjo

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2024-02-10 00:00:49