*** [Miraże połamanych nadziei...] - wiersz

Autor: aurora16
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Miraże połamanych nadziei

Skapują niebieskim kwasem do gardzieli,

Zamazaną prawdą odbijają się w tafli zła.

Nim Ciebie nie było,

Nim niebo się purpurą zabarwiło,

Ty chciałeś mieć wszystko.
Piedestały budowałeś wśród kaskad śmiechu,

Kłamstwem obmywałeś własną pierś,

Ciało rzeźbiłeś w przypływie gniewu,

Sumienia cichy głos pętałeś szumem fal.
Obłudnym spojrzeniem stworzyłeś strach,
Strach przed otoczeniem.
Zgubiłeś się przyjacielu,

Zgubiłeś podczas powolnego lotu słów.

 

Najpopularniejsze wiersze

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
aurora16
Użytkownik - aurora16

O sobie samym: "Wszystko jest piękne, trzeba tylko umieć dobrze spojrzeć." Camille Pissarro
Ostatnio widziany: 2020-05-12 22:11:52