uciekaj - wiersz

Autor: zimna
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Nostalgia w głowie,

Cichy aniołów szept, upadłych.

Krew buzująca,

Tętni głęboko, a ślina w gardle.

Drętwa jak słup w ziemię wbita...

Zakopana...

Strach przed Tobą codzienny.

Co zrobię, gdy wzrok Twój,

Ukradkiem uchwycę, czujny?

Wielkie źrenice...

Wyłupiaste oczy...

Szyderczy uśmiech...

Strachliwa ja.

Obraz mój dźwięcznie malowany.

Stoję uparta, łzy strugą płynące,

Mimowolnie...

Wnętrze martwe w środku,

Dawno już.

Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
zimna
Użytkownik - zimna

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2016-12-01 21:59:29