Powiem ci słówko - wiersz

Autor: zibi16
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Powiem ci słówko dzisiaj rzygałem
mój sen powieką ciężką przykucnął.
Jest zabawa i śmiesznostka sen.
Ktoś mi woalką wdowią zasłonił twarz
ktoś psoci jak szczeniak
i palcem grozi.

W igliwiu chciałbym się unurzać
zasnąć sprawiedliwy jak z komiksu facet
a stać mnie tylko na słówko
wyszeptać je
i twój kapelusik zobaczyć.

Powiem ci słówko może zdarzy się cud
i ręka twa wiernie podszepnie odpowiedź.
W igliwiu chciałbym się unurzać
poczuć powiew wiatru i śnić.
A nie chce się iść.

Te rymowanki i ty w kapelusiku dama
a ja w sieci.
Powiem ci słówko może usłyszysz
i zapach igliwia oblepi mnie.
Powiem ci do ucha bo śmierć szeleści
jej suknia utkana łagodnie
i smutek wąs pieści.

 

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
zibi16
Użytkownik - zibi16

O sobie samym: Napisz kilka słów o sobie
Ostatnio widziany: 2023-05-04 18:17:38