sen - wiersz

Autor: minona
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Jak ołów ciężkie powieki me,

w głowie pulsuje przy skroni,

słyszę tykanie zegara w tle,

mózg za wszelką cenę się broni.

 

Oddycham spokojnie, głęboko,

sen powoli przychodzi,

jeszcze raz ziewam szeroko

i oddaję się w otchłań nicości.

 

Sen bardzo dziwny,

o tykaniu zegara,

mówi do mnie jakby nocna mara.

 

To, co było, jest tutaj,

ktoś rozmawia, ktoś śpiewa,

jak rzeczywistość przeniesiona zza drzewa.

 

 

 

Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
minona
Użytkownik - minona

O sobie samym: Piszę, bo lubię. Nie jest to sztuka dla sztuki. Jest to sztuka dla ludzi.
Ostatnio widziany: 2024-04-04 13:05:05