Wędrówka… - wiersz

Autor: prawdomówny5
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

 

 

Drogą z kamieni po płatkach róż

Smagany wiatrem  i w strugach deszczu

Często pod górę a czasem w dół

Po rosie rankiem przez mrok o zmierzchu

 

Wśród łanów zbóż lub poprzez las

Mostami z tęczy w promieniach słońca

Przeważnie z tobą czasami sam

Wędrówka trwa i niema końca

 

To życie nasze podróżą jest

Gdzie był początek już nie pamiętam

Czy gdzieś jest koniec i czy on jest

I jaka czeka nas tam gdzieś puenta

 

Nie pytaj o nic już dzisiaj mnie

Nie czas żałować że już tak późno

Idąc powoli choć można biec

Na życia metę dotrzemy równo…

 

JW.

 

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
prawdomówny5
Użytkownik - prawdomówny5

O sobie samym: Nie oceniam wierszy !!!Jestem otwarty na wszystkich bez względu na to co  sądzą o mnie i o tym co piszę.Nikt ze swej natury nie jest zły .Tylko od mojego  pozytywnego myślenia zależy moje nastawienie do ludzi i otaczającego mnie świata.i,,Pozdrawiam wszystkich gorąco - Janusz ;)
Ostatnio widziany: 2024-03-22 12:02:44