walcząca - wiersz

Autor: cyniczka
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Niestrudzenie walczysz niczym statek ze sztormem

Ucekasz przed demonami

Lecz nie wiesz, że demonem jest Twój strach 

Nie opuszcza Twojego serca

Podziwiają Cię za odwagę której nie posiadasz

To złudzenie jak miłość w kinie

Walczysz o życie bijąc powietrze 

Zapominając, że wiatr odda w zanadrzu to co mu podarujesz

Zwali Cię z nóg 

Liśćmi tańczącymi w podmuchu, oddechem ich 

Biciem serca twardego jak kamień 

Nie istniejącym w życiu tym 

Nie lekaj się 

Stane u Twojego boku

Zwalczymy każdą nawałnice 

Chwyć za dłoń 

Wzbijemy się w góre niczym orły

Zwalczając niemoc spójrz w głąb duszy 

Zobaczysz nadzieję

Ona zwycięstwem człowieka słabego

Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
cyniczka
Użytkownik - cyniczka

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2018-07-01 16:07:57