Struktura - wiersz

Autor: Radjo
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

W duszy pełnej wątpliwości krzyczę szeptem.

Utajony sam na sam z największym wrogiem.

Nie wzruszy refleks słowa, idą myśli obiegiem.

Zeskrobany do szału, co mży pustki ogniem.

 

Przestrzeń dla kresu swego przesuwania losu.

Dławiony w ujętej chwili przerażenia.

Kamień dla mej duszy -- lekkiej cząstki kosmosu.

Zjednany trwaniem cierpiącego kołysania.

 

Balast z konsekwencji złych wyborów ciąży.

Ciche stąpanie po krach ku wiecznej zmarzlinie.

Zgrany przez chłód inercji, dumnie duch mój krąży,

Nad martwym w spazmach ciałem, w smutku kotlinie.

 

Wygrałem z sobą największą z walk.

O duszy niepodległość.

O trwania zwykły smak.

Najpopularniejsze wiersze
Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
Radjo
Użytkownik - Radjo

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2024-02-10 00:00:49