Wenecja - wiersz

Autor: Radjo
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Wyjęte cegłówki znad twej główki.

Zwykłe nieporozumienie.

 

Zdjęte siłą chętnej jaźni mary pustki.

Ludzkie ukontentowanie.

 

Wszystko jest miłe przy ustach burgundu.

Romantyczne drżenie.

 

Krótko fotografuję ciebie - ty w cudzym-słówku.

Zjednane pragnienie.

 

W gondoli z aureoli czarujesz oczami.

Uśmiechy jędrne.

 

Nie osmoli chocholi bieg za marzeniami.

Wdechy pokrętne.

 

Zachęty prośba na brzdęk wiolonczeli.

Rozpłynięci cali.

 

Ujęty w kanale flauty mej burzycieli.

Miłości poruszycieli

 

Tak płynąć nie dają grajki, ni cegły,

Romantyczne ukojenie.

Kanały mój świat przędły,

Aż myślenie okrzepnie.

 

 

W banały zaczarowany jak nikt na ziemi.

Odczarowuję świat z namiętności cieni.

 

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
Radjo
Użytkownik - Radjo

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2024-02-10 00:00:49