...jak ja soę czuję ?.../ część 2/ - wiersz

Autor: hannahmontana
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

                                                                                            "   Powiadają, że starość - okresem jest złotym-

                                                                                                kiedy staram się zasnąć- zawsze myślę o tym

                                                                                                Uszy mam w pudełku, zęby w wodzie studzę

                                                                                                 oczy na stoliku- zanim się obudzę

                                                                                                Jeszcze przed zaśnięciem ta myśl nurtuje  z

                                                                                                czy to eszystkie części, które się wyjmuje....

 

                                                                                    Za czsów młodości / mówie bez przesady/

                                                                                      łatwe były biegi, skłony i przysiady

                                                                                      w średnim wieku tyle sił mi pozostało,

                                                                                    żeby bez zmęczenia przetańczyc  noc cała...

 

                                                                       A teraz na starość czasy się zmieniły-

                                                                      - spacerkiem do sklepu- powracam bez siły.

 

                                                       Dobra rada dla tych , którzy się starzeją

                                                       niech zacisną zęby , do życia się śmieją.

                                                        Niech wstaną rano , części pozbierają...

                                                       niech rubrykę zgonów w prasie przeczytają.

 

                                      Jak ich nazwiska tam nie figurują  ...

                                       - to znaczy , że są zdrowi i dobrze się czują"

 

 

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
hannahmontana
Użytkownik - hannahmontana

O sobie samym: Napisz kilka słów o sobie
Ostatnio widziany: 2023-04-21 17:03:38