Wilczy bilet - wiersz

Autor: amadeusz60
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Zza powieki rwie się do świata,

niczym kra na wiosnę.

Serce szlaban ustawiło,

w głowie mętlik.

Za drzwiami walizki wystawione,

nie dają szans na dalsze.

Wspólne chwile skreślone,

od welonu po srebrny włos.

Wyrzucona na śmietnik przysięga,

wyszeptała:

 

Amen.

popr. autora 11.01.2017 

Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
amadeusz60
Użytkownik - amadeusz60

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2017-04-17 18:56:38