déjà vu jest rodzajem paramnezji - wiersz

Autor: nonkonformistka
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

 

                                                                                            z serii - " z lotu ptaka"

 

choroba karmi się moim ciałem. w zapadłych oczodołach
czuję lubieżne mrowienie. czarny gawron wygląda jak
wiejski proboszcz. tak samo chciwie żeruje.
pokazuję mu wała.


kościelny chłód mnie nie ogrzewa. wolę domowe pielesze.
oto woda do ablucji. ksiądz młody i nowoczesny.
bez kapłańskich stygmatów przystojny mężczyzna.
w bursie wiatykowej pusto.


spopielam się. linie papilarne odpadają od podanej
dłoni. intensywnie zaciskam kciuki.
raczej na nieszczęście.

 

Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
nonkonformistka
Użytkownik - nonkonformistka

O sobie samym: Napisz kilka słów o sobie
Ostatnio widziany: 2017-11-04 17:58:28