Pada gdzieś indziej - wiersz

Autor: Rinoa017
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Wszelkie słowa połączone

W kilka bezbarwnie nieznaczących

Niekompletne nic ponieważ

Pada całkiem gdzieś indziej.

 

Cicha modła spada na ubrania

Jak kropla po kropli deszczu

Dzisiaj jednak słońce świeci

Postanowiło padać gdzieś indziej.

 

Wiatr wieje między szparami

Wydaje ciche swoje jęki

Podpowiada ludziom wewnątrz

Że dzis pada gdzieś indziej.

 

Przywiązanie to nie straszna rzecz

Z której dzieciaki się śmieją

Dorośli nie podchodzą do świata z nadzieją

Ponieważ pada całkiem gdzieś indziej.

 

Tylko obietnica spaja dusze

A złamana stapia niszcząc serca

Dlatego lepiej nie przysięgać lekkomyślnie

Albo zacznie padać gdzieś indziej.

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
Rinoa017
Użytkownik - Rinoa017

O sobie samym: Nie ma dobrej i złej strony. Są tylko dwa punkty widzenia...
Ostatnio widziany: 2024-03-19 03:23:15