Winne niewinne dwa - wiersz

Autor: sensi17
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Spytał jeden ktoś

drugiego ktosia

dlaczego istnieje zło?

 

Odpowiedział drugi ktoś

najważniejsza liczba to dwa

jak w matematycznym systemie

dwóch nas

wszystko ma swoją odwrotność

tak czy nie?

Nic ma ją też

 

Gdybym spytał

czym jest dobro

a nie istniało by zło?

Czy wszystkim czy niczym

dlatego nie dowiesz się

że taka zmora liczby dwa

może być tak albo tak

 

Powiedziałbym

było by źle

ale jak to powiedzieć

bez zła?

Harmonia rozdziela

jedno od drugiego

musi tak być

nie może być

nic albo wszystko

wina liczby dwa  

 

Najpopularniejsze wiersze

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
sensi17
Użytkownik - sensi17

O sobie samym: Napisz kilka słów o sobie
Ostatnio widziany: 2017-10-11 21:51:23