MÓJ IDEAŁ MĘŻCZYZNY ... na serio! ;) - wiersz

Autor: 150538pol
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

MÓJ IDEAŁ MĘŻCZYZNY ... na serio! ;)
.
marzyłam:
przystojny - może być
uroda - zniewalająca emanującym ...
wewnętrznym pięknem
zewnętrzna powłoka
- jeśli mnie kocha i ja go -
zawsze będzie miła dla oka
.
mądry - nie przemądrzały
inteligentny - koniecznie
i z poczuciem humoru
pojmujący dowcipu sens
.
cierpliwy - nad wyraz
by z moją przekorą
wytrzymał
.
subtelny - absolutnie
delikatny - jak tchnienie
leciutkiego wiatru
w skwarny dzień
czuły - ogromnie
wyczulony na każde
drgnienie mego serca
nastrój i słowa ton
nieczuły - jedynie
na wdzięki innych pań
wiedzieć winien perfekcyjnie
kiedy powiedzieć
tak lub nie
.
zakochany - we mnie
na amen
na zawsze na wciąż
.
ech tam
ale skąd taki ideał wziąć
.
no może mieć trochę wad:
.
może kłamać - gdy źle wyglądam
rozrzutnym - dla mnie - być
skąpym - w komplementach -
- dla innych dam
.
co w zamian mu dam
- bezgraniczną miłość
i świadomość że jest
najcudowniejszym skarbem
jaki mam
.
tak sobie śniłam
- kiedyś
i zbyt szybko się
obudziłam
.
© Krystyna Kermel

Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
150538pol
Użytkownik - 150538pol

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2021-05-09 16:38:53