"LOS" - wiersz

Autor: DanutaB
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Mówią, że Los - zawsze " kieruje"  Naszym Życiem : że Szczęście zależy od Niego...

Mówią również, że Szczęście to nie zawsze jest łatwe i  jest bardzo pełne cierpienia...

I wiemy ,że niejednokrotnie to Szczęście się zmienia...

Ono zmienia się w Nieszczęście, które - "chodzi parami " z "brakiem litości"...

Los jest po prostu jak - "kosa uderzająca w kamień "; czasem bardzo tępa...

Los tak naprawdę , jest jak - "morze pragnień niespełnionych"...

I należy zastanowić się nad tym , czy Los czasem  Nas - " nie oszukuje" , gdy tego nie wiemy...

"Walka" z Losem jest ciężką próbą "walki" z Samą Sobą...

Ale nie należy tak , brać Losu tylko jak jakiejś "Wyroczni"...

DROGI CZŁOWIEKU, SPÓBUJ ZMENIĆ SWE ŻYCIE , Z DALA OD LOSU I W KOŃCU ODPOCZNIJ!

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
DanutaB
Użytkownik - DanutaB

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2018-12-04 12:39:36