Serce w rozterce - wiersz

Autor: martahilska
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Wieczorem mieliśmy porozmawiać
Ale znów się nie udało
Gdy ja mówiłam on zasypiał
Uśmiechnięty słodko wzdychał
Ciekawe o czym śnił
Chociaż tłumaczyłam sobie
Że nic strasznego się nie stało
Poduszka była mokra od łez
Pachniała rozczarowaniem
     Rano smutna i milcząca
     Zasoliłam jajecznicę
     Wyszedł szybko bez pożegnania
     Pomyślałam, że mnie zdradza
     Już miałam pakować walizki
     Gdy rozum szepnął
     Bądź rozsądna
I byłam
Czekałam cierpliwie
Z sercem pełnym lęku i tęsknoty
Wrócił
Przyniósł róże i tulipany
Wzruszył się mówiąc o miłości
Przytuleni szczęśliwi
Rozmawialiśmy do północy
No to co, że zasnął pierwszy
Że świszczał wiatr dudnił deszcz
Nasz pokój był w kolorach tęczy

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
martahilska
Użytkownik - martahilska

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2019-05-06 14:19:32