Brakuję mi - wiersz

Autor: Radjo
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Brakuję mi dotyku.

Dłoni spokojnie lądującej na barku.

Takiego, by mocno zaczerpnąć i nie puścić.



Brakuję mi słowa.

Znaku zapytania, przeżuwającej ciszy

Wykrzyknika i zdziwienia zbyt częstego.



Brakuję mi przerwy.

Pomiędzy literami, gdzie po twarzy wyrażałem braki.

Po spotkaniach i twego kroku co rósł blisko mnie.



Brakuję mi troski.

Zaangażowania w życie, w którym tylko niepełne.

Pietyzmu, bo nim oddychałem w twe włosy.



Brakuję mi uśmiechu.

On był nagrodą, którą się posilałem.

Bez niego jestem tylko ja.



Brakuję mi smutku.

Gdy już wiedziałem.

Czasu jak kładki między Nie i Nie.



Brakuję mi Julii.

 

Najpopularniejsze wiersze
Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
Radjo
Użytkownik - Radjo

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2024-02-10 00:00:49