światłocień - wiersz

Autor: skot
Czy podobał Ci się ten wiersz? 1

znowu stanąłem na rozstaju  

wiatr adoruje przyszłość  

 

mam zostać z niczym  

poślubiony idei każdego początku  

 

na jakiś czas przestanę oddychać  

kłanaiać się faktom  

ocenzurowany w potrzebach  

 

przeczytam starą gazetę  

którą ktoś litościwie położył na głowie  

 

zajmę się czymkolwiek  

co nie wymaga liczenia na samego siebie  

 

dalej żyję na koszt światła  

którego nie gasi nawet  

troskliwa noc

 

Najpopularniejsze wiersze
Inne wiersze tego autora

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
skot
Użytkownik - skot

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2021-09-19 19:35:38