wiosna - wiersz

Autor: kasztan
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

 

nadchodzisz powoli
by wybuchnąć kaskadą zieleni
odurzyć zapachem kwiatów

obudzić ducha tej ziemi


przychodzisz pierwiosnkiem
by się zmienić w kwitnące jabłonie
by przypomnieć strudzonym o raju
ciepłym wiatrem owiewać skronie

przychodzisz z przestworzy
Bóg cię zsyła na skrzydłach aniołów
śpiewem ptaków zachwytem motyli
jak co roku powracasz do domu

przychodzisz nadzieją
w złoto zmieniasz szary czas
później znikasz by tęsknotą
znów zamieszkać pośród nas

 

 

Najpopularniejsze wiersze

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
kasztan
Użytkownik - kasztan

O sobie samym:
Ostatnio widziany: 2023-05-28 14:02:51