Muza - wiersz

Autor: zibi16
Czy podobał Ci się ten wiersz? 0

Moją grą jesteś i taką zostaniesz.
W uroczym spojrzeniu
i w mej tchawicy – gdzie śmierć blednie
choć blednąc bardziej nie można.

Kim możesz być jeśli cię pragnę?
Spojrzeniem – by zauroczyć świat?
Lecz nie wiesz…
Bo nie wiesz, że jesteś.

Komu masz być – ty nazwana
piękną mową – gdy szukać cię przestanę?

 

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeśeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
O autorze
zibi16
Użytkownik - zibi16

O sobie samym: Napisz kilka słów o sobie
Ostatnio widziany: 2023-05-04 18:17:38