Natura Kuchni Polskiej

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2014-12-03
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788364776304
Liczba stron: 144
Dodał/a książkę: elibri

Ocena: 0 (0 głosów)

Natura kuchni polskiej  Wojciech Modest Amaro

Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta  Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.

Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem  m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.

Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut - smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.

Wojciech Modest Amaro

mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową

Akademię Gastronomiczną tytułem ,,Chef de L'Avenir". W Warszawie otworzył

restaurację Atelier Amaro, która w 2013 roku została, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdką Michelin.

Jest autorem dwóch książek: Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu.

W 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzącym polską edycję programu Hell's Kitchen.

Kup książkę Natura Kuchni Polskiej

Opinie o książce - Natura Kuchni Polskiej

Reklamy