Kuchnia tłumacza studia o polsko-francuskich relacjach przekładowych

Wydawnictwo: universitas
Data wydania: 2008
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 978-83-24-20953-8
Liczba stron: 302
Dodał/a książkę: Szczepanik

Ocena: 0 (0 głosów)

Tłumaczenie traktuje się w tej książce na dwa sposoby. Po pierwsze - jako pewne działanie społeczne i kulturowe: wówczas ogląda się je z zewnątrz, a obserwacji poddawane są czynniki wpływające na pracę tłumaczy lub analizuje się skutki pracy różnych tłumaczy (czy też tłumacza pojmowanego jako funkcja w akcje przekładu). po drugie zaś - jako akt indywidualny (wówczas uwagę przyciągają konkretne przekłady).

Kup książkę Kuchnia tłumacza studia o polsko-francuskich relacjach przekładowych

Opinie o książce - Kuchnia tłumacza studia o polsko-francuskich relacjach przekładowych

Avatar użytkownika - Geronimo26
Geronimo26
Przeczytane:2010-10-06, Przeczytałem, Mam,
ciekawie..
Chętnie sięgnę
Reklamy