Kuchnia włoska

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2007
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788374953450
Liczba stron: 280
Dodał/a książkę: Autor X

Ocena: 0 (0 głosów)

Książka kucharska dla miłośników podróży i smakoszy. Włochy tematem kulinarnych odkryć! Włochy odzwierciedlają naszą tęsknotę za słońcem, powietrzem i błękitem morza w sposób tak sugestywny jak chyba żaden inny kraj. Przywołują impresje związane z kuchnią śródziemnomorską, jej prostym jedzeniem spożywanym na tarasie pod gołym niebem, parującymi makaronami, zapachem świeżo startego parmezanu i wybornym winem. 230 słynnych, znanych i tych całkiem nowych przepisów ze wszystkich kulinarnych regionów, od południowego Tyrolu po Sycylię: od antipasti po dolci; każda prowincja prezentuje swoje wyjątkowe i smakowite dania. Przyrządzenie ich jest bardzo proste i nie wymaga specjalnej wiedzy, a wszystkie niespotykane u nas składniki można z powodzeniem zastąpić krajowymi wyrobami. Znajdziemy tu fantastyczne kolorowe zdjęcia, obrazki z podróży, cenne wiadomości na temat krajobrazu, kultury, mieszkańców, tradycji, świąt i win, typowych włoskich produktów i specjalności cieszących się światową sławą. Jest to książka dla miłośników sztuki kulinarnej, smakoszy, głodnych wiedzy i spragnionych podróży.

Kup książkę Kuchnia włoska

Opinie o książce - Kuchnia włoska

Recenzje miesiąca
Sankofa. Nie zmarnuj życia
Tomasz Gaj OP, Magdalena Pajkowska
Okładka książki - Sankofa. Nie zmarnuj życia
Elementarz dla rodziców
Jacek Mycielski
Okładka książki - Elementarz dla rodziców
Pensjonat pod Świerkiem
praca zbiorowa
Okładka książki - Pensjonat pod Świerkiem
Frida Kahlo prywatnie
Suzanne Barbezat
Okładka książki - Frida Kahlo prywatnie
Detektyw Bzik
Anna Paszkiewicz
Okładka książki - Detektyw Bzik
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy