Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska)

Ocena: 0 (0 głosów)
Anglojęzyczna wersja unikalnego zbioru 1800 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale "Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki".

Informacje dodatkowe o Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska):

Wydawnictwo: Rea
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7141-637-7
Liczba stron: 1148

więcej

Kup książkę Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska)

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska) - opinie o książce

Inne książki autora
Przepisy na kaca
Szymanderska Hanna0
Okładka ksiązki - Przepisy na kaca

Książka zawiere przepisy na potrawy i napoje, które złagodzić mogą poranny ból po całonocnej zabawie zakrapianej alkoholem. Autorka sięga po stare, sprawdzone...

Kuchnia postna
Szymanderska Hanna0
Okładka ksiązki - Kuchnia postna

Przepisy i opowieści o tradycjach postnych w Polsce i na świecie. Każda z książek kucharskich znanej autorki jest także książką o tradycjach kuchni. Przejrzyście...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Paderborn
Remigiusz Mróz
Paderborn
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Zagraj ze mną miłość
Robert D. Fijałkowski ;
Zagraj ze mną miłość
Między nami jest Śmierć
Patryk Żelazny
Między nami jest Śmierć
Ktoś tak blisko
Wojciech Wolnicki (W. & W. Gregory)
Ktoś tak blisko
Serce nie siwieje
Hanna Bilińska-Stecyszyn ;
Serce nie siwieje
Olga
Ewa Hansen ;
Olga
Zranione serca
Urszula Gajdowska
Zranione serca
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy